|

ПРИШЪЛЦИТЕ ОБЯВИХА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА

ПАТРИОТИТЕ: ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ НА БУНТА В ХАРМАНЛИ ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ СТРАНАТА

 Извършителите на бунта в Харманли да бъдат изведени извън страната. Това е пози­цията на „Обединени патри­оти-НФСБ, АТАКА, ВМРО”, обявена пред журналисти в парламента.

Народният представител Искрен Веселинов от ВМРО в групата на Патриотичния фронт обясни, че това е ин­цидент, който „Обединени патриоти” са предвиждали. По думите му трябва да има репресивна реакция и минис­търът на вътрешните работи да я организира незабавно.

Всички, които палят, горят и демонстрират неуважение към българския народ и ин­ституции, трябва да бъдат депортирани в най-спешен порядък. Да понесат цялата отговорност на закона – арес­ти, излежаване на присъди и всичко останало, категоричен е Веселинов.

Според Борис Ячев от НФСБ организаторите на бунта трябва да бъдат депор­тирани.

Това са хора, които нямат статут. Спрямо тях трябва да се приложат и мерки от меж­дународното законодателство и да се върнат от където са дошли, каза Ячев.

Тези, които палят и безчин­стват, да бъдат извозени на момента извън страната. Да се установят извършителите, а които са мятали камъни по български полицай палили и чупили, да понесат цялата строгост на закона, както и да бъдат изведени извън страна­та, каза и Николай Алексан­дров от ATAKA.

Припомняме, че в четвър­тък пришълците в Харманли обявиха гражданска война. Те влязоха в сблъсък с поли­ция и жандармерия, след като обектът беше поставен под карантина заради краста и малария.

Срещу полицаите летяха камъни, а в лагера горя по­жар. Сериозно пострадали са няколко сгради, сред тях – столовата и новият регистра­ционен център. В лагера има около 3000 бежанци. Около 2000 от тях вдигнаха бунта. Имало е ранени полицаи.

МВР бездейства, докато летяха камъни срещу полицаите