|

СЛЕД ИЗБОРИТЕ: НФСБ, АТАКА И ВМРО СА ПО-СИЛНИ И ГОТОВИ ДА РАЗБИЯТ МОДЕЛА

Обединените патриоти, които за пръв път на тези избори излязоха с обща кандидатура, ще влязат в битката и на следващия вот заедно, независи­мо кога ще има избори. Това стана ясно от думите на лидерите на три­те формации – на НФСБ Валери Си­меонов, на АТАКА Волен Сидеров и на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференцията в изборната нощ в НДК.

Българският народ има вече мно­го сериозно патриотично предста­вителство и нашата първа голяма победа беше постигната и тя е уни­калното по мащаба си обединение на патриотичните сили в България. Това ще положи началото на нов политически етап, защото показа­хме, че обединението прави силата, че бъдещето е в търсенето на общо­то, а не на това, което ни разделя, коментира Симеонов.

Ние имаме чисто егоистични ин­тереси от предсрочни избори сега, но не преследваме теснопартий­ни цели, нека да помислим малко добре ли е за България през 6 ме­сеца да отиваме на избори, хайде малко да седнем и да помислим за българския народ, коментира Кара­качанов.

Той допълни, че няма да посъве­тва избирателите, дали глас за него, да подкрепят Радев или Цачева на балотажа идната неделя.

За нас гласуваха хора по съвест, гласовете за „Обединените патри­оти“ са на хора, които гласуват за идеология, как да им кажем за кого да гласуват на балотажа. Нека да ги чуем тези двама кандидати какво мислят по темата за минималната пенсия, може ли българи, които са работили 40 години за страната сега да взимат по 157 лева пенсия, отбе­ляза лидерът на ВМРО. (цялото му изказване от пресконференцията на стр. 4-5)

Симеонов пък разкритикува оста­налите претенденти за „Дондуков“ 2, че не са имали програма.

Само Обединените патриоти представихме идейна платформа пред целия народ, защото на мен не ми стана ясно каква е идейната платформа на двойката на водещите партии и каква е разликата между тях, посочи той.

Каракачанов пък го допълни, че заедно патриотите не само като коа­лиция, а „юмрук, който за в бъдеще ще налага правилните решения в българската политика“.

Направихме нещо добро, разум­но и хората го оцениха. Те искаха да видят от нас това обединение, бла­годаря на всички, които ни се дове­риха, каза от своя страна лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Нашата идеология е автентична, допълни той и заяви, оттук нататък патрио­тите продължават по същия начин – разумно и отговорно към българите и България. (виж карето)

На пресконференцията Обеди­нените патриоти благодариха на партиите и организациите, които са ги подкрепили – „Народен съюз“, „Защита“, „За честта на пагона“, „Средна европейска класа“, „БГ па­триоти“.

Председателят на „Народен съюз“ Румен Йончев заяви, че тези избори родиха един нов незаобиколим, ста­билизиращ фактор в българската в политика – коалиция „Обединени патриоти“.

ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ ЩЕ СА ЮМРУКЪТ, КОЙТО ЩЕ НАЛАГА ПРАВИЛНИТЕ РЕШЕНИЯ