|

СРЕЩУ КАКВА МЕДИЙНА МАШИНА ПОБЕДИ ТРЪМП?

 

За Доналд Тръмп са изявили подкрепа 26 печатни издания, 82 не са подкрепили никого, а Хилъри Клинтън са подкрепили 500 издания

СТАНИСЛАВ ЦАНОВ,  

специален пратеник на вестник „Атака” и АЛФА ТВ в САЩ за изборите

Всички американски вестници преди изборите излизат пред своите читатели и заявяват подкрепа за един от претендентите. Например: „Ние от „Ню Йорк таймс“ подкрепяме кандидата Х, ние от „Вашингтон поуст“ подкрепяме кандидата Y. По този начин се знае изданието зад кого стои.

Каква част от медийните издания са подкрепяли Хи­лъри и каква част Тръмп?

Като изключим факта, че огромните медии, като CNN са явни поддръжници на семейство Клинтън, статис­тиката показва следното:

За Доналд Тръмп са изя­вили подкрепа 26 издания, 82 не са подкрепили никого, а Хилъри Клинтън са под­крепили 500 издания. Срещу такава машина Тръмп успя да спечели. Това трябва да бъде признато. Той действител­но хвана нишата на хората, които са разочаровани от статуквото. Защото това статукво изцежда работната сила от Америка и я премест­ва на Изток. Цели квартали с лъскави сгради се обезлю­дяват, защото средната класа в САЩ от преди няколко го­дини вече остава без работа. Затова много градове и цели щати, които бяха считани за колонии на Демократиче­ската партия преминаха на страната на Тръмп.