|

СТОТИЦИ ПОСРЕЩНАХА КАРАКАЧАНОВ И НОТЕВ В ПЛОВДИВ

Ще използвам всички лостове и механизми, когато бъда избран за президент, за да спра демографската ката­строфа в България. Това може да стане с програми за насърчаване на грамотната раждаемост, чрез данъчни облекчения и програми и стимули за връщане на българите зад граница в родината ни. Ние сме категорични, че място в Бъл­гария има за всеки, който спазва върховенството на българския закон.

С тези думи кандидатът за президент на „Обединени па­триоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов се обърна към жителите на Пловдив.

Каракачанов и кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев бяха категорични, че е време да се сложи край на разделението и да се върне социалната справед­ливост в страната. На срещата присъстваха и лидерите на НФСБ и АТАКА Валери Симеонов и Волен Сидеров, съпредседателят на „Народен съюз“ Румен Йончев, евродепутатът Ангел Джамбазки, както и народни представители от 43-ото Народно събрание. Водещ на срещата беше бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

Всяка година от картата на страната изчезват градове и села. Регионалният дисбаланс е огро­мен. Ние сме най-бързо изчез­ващата нация, с най-ниска раж­даемост и най-висока смъртност в Европа. На първо място сме по инфаркти и инсулти. Младите хора емигрират, защото не виждат перспектива тук. България е на последно място по доходи не в ЕС, а в Европа. Преди нас са дори страни като Сърбия и Албания. На това трябва да се сложи край, беше категоричен Каракачанов.

Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, още в началото на мандата на това На­родно събрание внесохме Закон за подоходното облагане, поис­кахме да има данъчни облекчения за семейства с едно и две деца, както и предприемането на други мерки, които да спрат порочната практика деца да раждат деца в гетата и от социалните помощи и детските да се издържат цели цигански фамилии, каза още той.

Като президент на Република България ще използва всички законови средства и механизми, за да накара парламента и Министерски съвет да изработят програми за насърчаване на грамотната раждаемост и за връщането на българите зад граница в България. „Ще ходя всяка седмица в парламента, ще свиквам КСНС, ще инициирам широк кръг от разговори, докато не видя развитие в правилната посока. Като президент ще се боря за всеки един от Вас, за да върна социалната справедливост в страната”, заяви още кандида­тът за президент.

Като вицепрезидент ще давам българско гражданство на всеки етнически българин, който го поиска. С президента ще работим за това да привлечем големите български общности от страни като Молдова и Украйна, допълни Явор Нотев.

Лидерите на НФСБ и АТАКА Валери Симеонов и Волен Сиде­ров отново показаха силата на обединението и призоваха всички на 6 ноември да гласуват за единствената алтернатива за Бъл­гария – кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев с номер 19.