|

С НОМЕР 19 ЩЕ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!

Коалиция  „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ закриха предизборната кампания на кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев на 3 ноември в 17.30 ч. пред паметника на Незнайния войн в София с факелна стража.

В мероприятието участваха представители на НФСБ, АТАКА, ВМРО и подкрепящите ги формации – „Народен съюз“, „Защита“, „БГ Патриот“, СЕК и „За честта на пагона“.

Ето какво казаха лидерите на „Обединени патриоти“ и претендентите за президентството:

Волен Сидеров, АТАКА:

Няма нужда от много думи. Ние сме пред паметника на падналите за свободата на България. Ние сме обединени. Пред нас е бъдещето. Започва нов етап в българската политика. Обединените патриоти утре ще управляват България. Тази година президент, догодина кабинет от патриоти. Да живее България! С Бога напред!

Валери Симеонов, НФСБ:

Днес закриваме една от най-успешните кампании в новата история на българската политика. Защото това е кампанията, която съживи притчата за снопа на кан Кубрат. Тук сме изправени обединените патриотични сили, за да поемем своя дълг пред бъдещето и да покажем новия модел на политическо поведение. А този нов модел е обединението. В името и единствено за интересите на България, за нашия девиз „България над всичко“. Пожелавам успех на нашите кандидати. И съм тук да заявя гордо, че първата победа е факт – патриотите в България са обединени.

Румен Йончев, „Народен съюз“:

Задачата от тази кампания е изпълнена. Роди се нова политическа сила. Нов политически фактор в българската политика и единствения, за който България е преди всичко. Успех и напред!

Явор Нотев, кандидат за вицепрезидент:

Благодаря за подкрепата, благодаря за това, че сте тук и бяхте с нас. Обещахме ви участие на балотаж. Няма да стане. Налага се още на 6 ноември да бъдем първи. И това е заради вас. Заради достойната кандидатура на президента Каракачанов. Заради неговите качества, заради неговата прозорливост, заради неговата доблест и чест, с която премина всички изпитания на предизборната кампания. Аз съм до него и ще бъда до него през целия мандат. Благодарим ви за подкрепата и напред!

Красимир Каракачанов, кандидат за президент:

Ние сме в края на една тежка битка. Ние казахме още в началото, че не тръгваме на една кампания за едни президентски избори. Ние тръгваме на битка за Освобождението на България. Освобождението от нихилизма, омразната и корумпирана политическа класа, от корупцията, купените гласове, външното вмешателство и бедността. Ние сме изправени, обединени, в коалиция „Обединени патриоти-НФСБ, АТАКА и ВМРО“, както и нашите партньори от „Народен съюз“, „За честта на пагона“, „Защита“, „Средноевропейска класа“, „БГ патриот“. Ние се обединихме, за да покажем, че единството прави силата, а силата е необходима, за да спасим България.

В тази кампания нашите опоненти се криха по най-недостойния начин, смятайки че този път ще спечелят нагласен мач. Смятаха, че и този път нещата ще се развият както досега – без дебат в обществото, без желание за истинско сражение. Смятаха, че с купения и фалшив вот ще спечелят битката. Няма да се случи така. Във всички тези десетки срещи, които проведохме в цяла България, аз, Нотев, Сидеров, Симеонов видяхме едно – надежда в очите на българите. Българският дух, който смятаха за заспал, който смятаха за понижен, се възражда, защото българите видяха един положителен пример. Как единствено българските патриоти си подадоха ръка в името на България. През всички тези дни ние виждахме надеждата и вярата в очите на хората, искам ясно и високо да заявя – Ние няма да предадем българите. Не трябва обаче да подценяваме противниците. Етническата партия ДПС отново се надига, отново смята, че тихомълком, с пари и купен цигански вот, може да обърне резултатите от изборите. Вече правят и пазарлъците и за втория тур, гласейки се да подкрепят един от кандидатите. Но ние заявяваме, няма да дадем тази възможност на една етническа партия за пореден път да определя съдбините на българския народ. И тъй като отчетохме правилно надеждата на българските граждани, сме подготвили една клетва, която аз ще прочета, а накрая, който е съгласен, може да повтори след мен „заклех се“:

„Тук, пред падналите за свободата и независимостта на България, ние, обединените български патриоти, се заклеваме в Бога, вярата и честта си, и в името на България, да пазим целостта на Родината и нейния суверинитет. Ще защитаваме интересите и достойнството на всички българи в границата на Отечеството и извън тях. България над всичко. Да живее целокупна България. Заклех се!“

С това не слагаме край на нашата кампания. Призовавам ви всеки един в районите, в които работи, да положи усилия до последния миг на 6 ноември, защото нашите политически опоненти смятат отново с фалшификации да обърнат резултатите на изборите. Нека гордо с българското знаме и с вярата в България в сърцето, на 6 ноември да им покажем, че България над всичко не е само лозунг, за което ние се борим. Не се отпускайте, предстои ни и втори тур на 13 ноември. Да живее България!