|

ДЕПУТАТЪТ ОТ АТАКА НИКОЛАЙ АЛЕКСАНДРОВ: Героизъм е да изкараш цял месец с 162 лв., а не да си изпълняваш служебните задачи

Първо, когато си изпълняваш служебните за­дължения не е нормално да се държиш все едно извършваш героизъм. Говоря за целия Министерски съвет в оставка. Героизъм е да изка­раш цял месец с 460 лв. запла­та или 162 лв. пенсия. От ус­тата на властта се нижат едни култови фрази, братя и сестри станаха всички. Малко ми ид­ва повече тая „семейна“ сага. Първо „майка“ ни прокараха, сега с нов „брат“ (бел. р. кмета на Хитрино) се сдобиха.

Второ, какво по дяволите прави Цацаров в Шумен, а не в Хитрино? Какво изобщо прави там? Къде беше Цаца­ров при наводнението в Ас­парухово, в Мизия? Тогава си седя в София. Аз не знам Главния да води разследвания, тая черна работа е за чернора­ботниците. Всичко е реклама за Главния.

Трето, стига глупости – превишена скорост на права отсечка и влака излезе извън релси… Да не е имало силен страничен вятър? В Хитрино се твърди, че релсите не са подменяни от Освобождение­то на България. Хвала на те­зи, дето са изработили релси, удържали на времето цели 138 години.

Четвърто, задавайте въпро­са кой строи и поддържа тази железопътна мрежа? Пример­но, защо метрото в София се строи по ОП „Транспорт“ на ЕС, а ЖП линията Русе – Ва­рна е на 138 години? А иска­те ли да знаете къде се строи и кой строи в момента ЖП мрежа? Проверете фирма АБ от Хасково. Фирма, която би­ла тръгнала да фалира, но от Българска Банка за Развитие (ББР) или иначе казано, един­ствената държавна банка им дали 29 млн. лв. кредит. Как се взимат 29 млн. лв. на кредит, ако вървиш към фалит?

Хайде сега някой с доходи от 460 лв. да се опита да вземе 29 млн. лева кредит от ББР, да видим дали ще му дадат…Та с 29 млн. лв. на заем отиваш да правиш ЖП линия за 120 млн. лева и то без да имаш и капка опит в това.

Пето, имало взрив. Хора, вие знаете ли какво значи взрив на пропан-бутан ? Има една много проста истина при газа, бензина и т.н., там горят изпаренията. За взрив трябва да имаш „внезапно и драс­тично увеличаване на обем и освобождаване на енергия“. Като да бъда пределно ясен – газ гори в точка, а бензин в линия, примерно. Та, на га­ра Хитрино, за да се получи взрив от течен пропан-бутан, това означава, че трябва да е имало голямо изтичане от ед­на цистерна, а от друга в пряка близост да е имало голям пла­мък. Само така може да се по­стигне температура, която да е достатъчно висока, за да може бързо да се превърне течност­та в газ и той да се разшири достатъчно бързо, за да се освободи енергия, тоест да се взриви. НО ако е имало взрив, къде на кадрите се вижда пре­местена ЖП цистерна? Така­ва, която да е примерно на 20- 50 м. отстояние от останалите. Или такава, която да я събира часовникарската бригада.

ПР-ът си върви, кучетата си лаят. Тези хора са забравили какво е да си честен!