|

ДПС ИСКАТ НОВИ ИЗБОРИ, СТРАХ ГИ Е ОТ ПАТРИОТИТЕ

 ЦВЕТОМИР ЦЕНОВ

Обединението на патриотич­ните сили в българския парла­мент доведе до паника в реди­ците на ДПС. След блестящия успех на президентските избори Патриотите постигнаха двойно по-голям резултат от ДПС. Нещо повече, от Патриотичния фронт открито заявиха, че в този труден период за държавата са готови да се нагърбят с отговорността за довършването на мандата на 43- то Народно събрание и да съста­вят правителство. Изглежда това стресна ДПС и те поискаха пред­срочни парламентарни избори.

Ясно е, че от ДПС не може да се очаква адекватен прочит на политическата обстановка и на заплахите от Турция за пускане на 3 милиона мигранти в Европа.

Председателят на партията Мустафа Карадайъ така и не отго­вори на въпрос на АЛФА ТВ дали политическата изолация на ДПС е причината за искане на бързи избори.

Припомняме, че преди около 2 години ДПС бе основен играч в задкулисните игри за изтегля­нето на 16 милиарда заем. Бро­ени минути преди гласуването депутатите от етническата партия промениха своето решение и гласуваха ЗА.