|

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ В БНТ: НАШИ ПРИОРИТЕТИ СА ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ И СИГУРНОСТТА ИМ

Ако се връчи мандат на Патриотич­ния фронт, бихме се опитали да съставим правителство с много ясна програма, като извадим няколко ос­новни приоритета. Това са доходите на хората, „отпушване“ на иконо­миката и сигурността на България, уточни Красимир Каракачанов в студиото на „Още от деня“ по БНТ във вторник.

Според него има ре­ална опасност страната ни да бъде залята от мигранти. Нашата гра­ница трябва надлежно да бъде охранявана, не само чрез изграждане­то на оградата, но и с жива сила. Затова поис­ка подкрепа от Брюксел за охрана, тъй като сме гранична държава за ЕС пред бежанската вълна.

Нелегалните мигран­ти нарушават нашите закони, те трябва да бъ­дат в лагери от затворен тип и да бъдат трети­рани като нарушители, допълни Каракачанов.

Кое е по-добре за страната, да минем през две служебни правителства или да имаме работещо прави­телство веднага, без да чакаме встъпването на новия държавен глава в длъжност, попита Каракачанов.

Той посочи и връ­щането на наборната военна служба като важен акцент в неговата програма.

Каракачанов свърза съставянето на кабинет с техния мандат с „политическа отговор­ност на българските политически сили пред гражданите на страна­та”. Прогнозира се, че Обединените патриоти ще имат 50 депутати в следващия парламент, но не искат да хвърлят страната в политическа криза с предсрочни избори.

Ще се обърнем към ГЕРБ и БСП за подкре­па, нека хората да видят национално-отговорно поведение на парти­ите, а не заиграване с временни настроения и надежда да се вкарат в парламента 10-20 депутата повече, каза още той.