|

ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ ОТБЕЛЯЗАХА НЬОЙСКИЯ ДИКТАТ

Близо 200 души участваха в Български марш в София, с който Обединените патри­оти отбелязаха тъжната годишнина от под­писването на Ньойския договор. Шествието тръгна от Лъвов мост по булевард „Княгиня Мария Луиза“ до Паметника на загиналите български революционери за свободата на Македония, Тракия и Одринско. Тази годи­на се навършват 97 г. от подписването на диктата.

В началото на шествието инициаторите носеха транспарант: „Вън имигрантите от България“. Участниците носеха национал­ни флагове, патриотични знамена и сканди­раха: „Долу Ньой“.

Преди да тръгнат, те запалиха факли, за да покажат, че могат да разбунтуват Бъл­гария срещу тези, които я окупират. През целия маршрут скандираха „Българийо, съ­буди се“, „На бой, на бой, за народа свой“ и „Нелегални имигранти – вън“.

На кръстовището с ул. „Екзарх Йосиф“ по сигнал „Пали“ запалиха факли, които ос­ветиха кръстовището.

Пред събралите се говориха евродепута­тът Ангел Джамбазки, Станил Станилов от АТАКА, Данчо Хаджиев от НФСБ.

Станилов заяви, че от Ньойския договор следват всичките ни неприятности и той в края на краищата е следствие от онези 500 години, които не трябва да забравяме.

Трябва да покажем пред държавите, участвали в подписването на Ньойския до­говор, че това повече няма да го бъде, че българите помнят кои са враговете и кои са приятелите им, каза Станилов.

Евродепутатът Ангел Джамбазки посо­чи, че патриотите ще отстояват правата на всички българи, независимо къде се нами­рат те.

Ще пазим границите на България, няма да допуснем незаконни имигранти, заяви още той и посочи, че Обединените патрио­ти продължават напред по-силни от всякога и никой не може да спре техния устрем.

В цялата страна Обединените патриоти имаха прояви, свързани с годишнината. Във Варна и Враца симпатизанти на АТАКА, ВМРО и НФСБ изгариха символично копие от Ньойския договор.