|

Шести национален сбор на ПП АТАКА

Полина Найденова

На 10 декември 2016 г.  се проведе редовния Шести сбор на партия АТАКА.

Присъстваха стотици  делегати от цялата страна – областни, общински координатори и членове на партията. Те посрещнаха с бурни аплодисменти лидера Волен Сидеров и ръководството на АТАКА.

Заместник-председателя на партията Десислав Чуколов откри точно в 13:00 ч. легитимния сбор на патриотите. Той бе избран за председател на сбора от присъстващите, които изпълниха залата в централата на АТАКА на ул. „Врабча“ №1, за да участват в проведения според изискванията на Закона за политическите партии конгрес.
В него участваха и всички депутати на АТАКА.
Делегатите изслушаха с интерес доклада на председателя на АТАКА Волен Сидеров, който бе приет единодушно.

„Усилията ми не отидоха напразно , обединението на патриотите стана факт и резултатът ни като трета сила беше доказателство, че стъпката на единството е във вярна посока“, заяви Сидеров.

„В настоящия момент пред нас стои отново перспективата на предсрочни избори. Управляващата партия ГЕРБ за пореден път абдикира от властта, макар че не спира да говори за отговорност. Уплашени от успеха на Обединени патриоти, партиите на колониалното управление – БСП и ГЕРБ в негласен сговор помежду си търсят начин за отстраняване от политическата сцена на формации като АТАКА и подобните й“, каза още Сидеров пред делегатите от цялата страна.

Той обърна поглед и към геополитическата обстановка. „Тенденцията в Европа е точно такива партии да засилват влиянието си. Ние виждаме, че на президентските избори в Австрия кандидатът на Партията на свободата, с която поддържаме приятелски отношения от 2005 година стигна до балотаж и не спечели само поради силната пропаганда на глобалистките сили против него.

Във Франция се очертава Марин льо Пен да бъде първа или втора на президентските избори догодина. И в останалите европейски страни текат процеси на засилване на подобни организации и движения. Европейските народи не искат повече глобалистичната политика на неолиберализма да доминира“, допълни той.

Според него притискани от своите брюкселски началници, основните партии у нас – ГЕРБ и БСП в съучастие готвят промяна на избирателната система, която според тях ще им осигури служебна победа и ще разчисти от терена неудобни и доказани в политическата битка партии като АТАКА и сродните й.

Делегатите бяха категорични в подкрепа си към ръководството на партия АТАКА да продължат заедно с коалиционните партньори от Патриотичен фронт, както и с подкрепящите ги други партии  и граждански организации.

В заключение Сидеров пожела на всички крепка вяра. „Нека Божието благоволение е над вас и семействата ви, хубави празници – Рождество Христово и Нова година!

След лидера на патриотите отчет на дейността на парламентарната група на АТАКА направи депутатът проф. Станислав Станилов.

Проектите за декларация внесени от АТАКА в този мандат са 7. Всички те не са допуснати за разглеждане в зала от председателката на Народното събрание, посредством продължителното им бавене в комисиите.

Проектите за Решения са 31, 3 по проблемите с мигрантите, 5 засягат отношенията ни с Русия, 7 предлагат решения за справяне с енергийните проблеми на страната, 5 са свързани с борбата на Атака срещу неоосманизма и турцизирането на България, 4 проекта се отнасят към сектора на икономиката.

Законодателната дейност на парламентарната група на АТАКА в 43-то Обикновено народно събрание следва програмата на партията „План Сидеров“. През този мандат АТАКА внесе 32 законопроекта за нови закони и за изменение и допълнение на действащи закони, както и още 7 допълнения и изменения в законопроекти внесени от други групи или от Министерския съвет.

255 въпроси и питания към премиера и министрите са задали за половината мандат на 43-то НС 11-те депутати от АТАКА.

Отчетен доклад от Контролния сбор изнесе Адриан Асенов. По предложение на Сидеров, Асенов бе преизбран за председател на Контролния сбор на ПП АТАКА.

Като последна точка от дневния ред делегатите поставиха на обсъждане избора на нови членове на Контролния сбор. С абсолютно мнозинство  бяха избрани Николай Александров и Кристиян Димитров.

Лидерът на АТАКА закри Шестия национален сбор на ПП АТАКА в 15:00 ч.