|

АТАКА скочи срещу затваряне на училище в Плевен

АТАКА се обяви категорично против закриването на 160-годишното училище „Васил Левски“ в град Плевен. Това стана ясно на последната комисия на Общинския съвет, когато кметът на общината Георг Спартански от Реформаторския блок внесе предложение за закриването на школото. От своя страна общинският съветник от АТАКА Адриан Асенов внесе контрапредложение, според което общината трябва да помогне на учебното заведение, вместо да го ликвидира. Той бе подкрепен в острия спор от представителите на НФСБ и ВМРО.

„Недоумение буди фактът, че кметът иска да закрие училище със 160-годишна история, основано от съратник на Левски. И то по финансови съображения и дългове, включително към общината в размер на 43 000 лева. В същото време е готов да отпусне многократно по-големи суми за маловажи неща. Обществена тайна в Плевен е че, управляващите толерират едни училища, за сметка на други, които се тикат в бездната. Практическата екзекуция е наречена преструктуриране“, заяви Адриан Асенов.

Общинският съветник на Атака в Плевен се възпротиви и срещу планираната административна структура на кмета Спартански. Според него общината има нужда от рекордните 5 заместник кмета. Асенов отбеляза, че това разточителство няма логична практическа цел, а има за цел да задоволи претенциите на всички управляващи. В комисията си Асенов беше и единственият, който гласува против проекта за бюджет на общината, предложен от кмета Спартански.