|

Волен Сидеров пред БНТ: Медиите крият, че патриотичният вот нараства

Благодарение на нас за първи път ДПС не е балансьор, което е нов момент в нашата история

Ние сме трета политическа сила, а журналистите се занимават само с дясното, което в България го няма

Излезте от хипнозата на тези лидери, които ви водеха за носа и ви санираха


На хората им омръзнаха системните играчи ГЕРБ, БСП, ДПС! Те доказаха, че служат на колониалното поробване на България, заяви лидерът на АТАКА

Поли Златарева

- Г-н Сидеров е в студиото на БНТ, здравейте.  

- От време на време и аз да седна във вашето студио, защото от сутрин до вечер ни занимавате с Раданкъневци, десни, реформатори… Един-единствен въпрос ви е в главата, на вас, водещите, интелигентни, млади, красиви – какво става в това дясно пространство. Сън не спите.

- Там непрекъснато се роят и разрояват.

- Според всички социологически агенции, които не са любими на политиците, ние сме трета сила. Вие обаче по цял ден се занимавате с дясното, което го няма. В България дясно няма.

- Вие сякаш се скрихте.

- Не съм се скрил, просто не съм канен. В „Панорама“ сигурно от две години, вероятно има някаква забрана.

Преди малко слушахте безмълвно министърката Лиляна, като ученик – учител, забравих й името. Дори споделих да следят като седна аз срещу вас каква ще е разликата, как ще бъда прекъсван на всяко изречение. Тръгнах да ви обяснявам, че в България няма дясно. България е колонизирана държава и всички тези разговори център – дясно – ляво нямат никакъв смисъл, тъй като ние сме колонизирани. Патриотичният вот нараства и в България, и в света. Във тв студията не се говори за това. Говорят се някакви дребнотемия, някакви махленски разправии. Всъщност, днес има голям сблъсък между глобализма и антиглобализма. Изборът на нов президент в Щатите, който в момента прави революция е важна тема. Но затова в България също не се говори много. Българските държавници, не политици, а управниците се правят, че не виждат накъде духа вятърът. Ще има промени тази година и ще са много сериозни. Ако българският политически елит не се нагоди към тях, не ги разбере, не ги направи част от своето политическо действие, той просто ще изпадне от борда. Неолиберализмът, който вече около 30 години беше доминиращ се провали с няколко големи кризи, последната от тях беше 2008-2009 г.

И да добавя, че нямаме дясно в България, защото тези, които се броят десни, защитават чуждите компании, чуждите монополи, ЕРП-та, златодобива. Аз говоря от 12 години в парламента да се спрат тези концесии. Какво направиха управляващите от ГЕРБ? В 12 без 5, последните 2-3 дни от Народното събрание гласуваха удължаване на концесии – едно престъпно решение, което вече маха и тавана от 35 години, значи концесиите могат да станат вечни.

Обръщам се към новоизбрания президент Радев да сложи вето на този престъпен закон. Ако трябва случаят да влезе и в Конституционния съд. Надявам се в следващото Народно събрание да доминират хора, мислещи  като мен. Макар, че не съм сигурен, че ще бъда кандидат за народен представител.

- Думата патриотизъм не ви ли се струва, че прекалено много се употребява от политиците и се изхаби?

- Не знам кой я е изхабил, дали политиците или тези, които боравят всеки ден с думите, т.е. журналистите. Аз също като вас водя предаване всяка неделя по АЛФА ТВ, гледайте го, може да научите нещо, защото там показваме неща, които не ги дават в големи, богати на ресурс телевизии. Показваме каква е промяната в света.

В момента патриотизмът е тенденцията на европейските народи да кажат СТОП на неолиберализма, СТОП на тази безумна политика, която заля Европа с мигранти. И европейските лидери не само гледаха, а и помагаха на този процес. Затова 2017 г., когато ще има избори в няколко европейски държави, ще бъдат сменени тези провалили се вече лидери. Тук в България политическият елит също се проваля в лицето на управляващите. Те бягат, подавайки оставка.

- Вие част ли сте от този политически елит, от управляващите, които хулите?

- Това са две различни понятия. От политическия елит –  да, управляващ  никога не съм бил.

- Не подкрепяхте ли управляващите?

- Давал съм подкрепа и съм я оттеглял, когато управляващите промениха позициите си против националния интерес.

- Защо лесно забравяте имената на министрите?

- Защото няма да останат в историята, те са колониални чиновници, които изпълняват една политика за заличаване на България като индустриална, стара, цивилизована държава. Превръщат я в поле, и в резервоар на евтина работна ръка за западните икономики.

- Подметнахте, че може би няма да бъдете депутат, кажете каква е новината? Ще ви видим ли в следващия парламент, ще участвате ли в политиката активно или се оттегляте, какво сте решил?

- Не съм сигурен, че искам да продължавам да бъда в Народното събрание, тъй като там много неща загубиха смисъла си, там няма идеен сблъсък. Има една маса от хора, която ги подбират по клиентелистки функции, имам предвид ГЕРБ и БСП, за ДПС да не говорим въобще, там пък те са под строй. Когато няма разговор за идеи, това не е политическо пространство, а някакво друго.

- Уютно ли ви е в тази коалиция „Обединените патриоти“, която направихте с Валери Симеонов и Красимир Каракачанов?

- Да, показахме, че надмогваме личното. Уютно в какъв смисъл?

- Дали са добре коалиционните взаимоотношения?

- Холът, кухнята може да бъдат уютни. Коалициите не се създават за уют, те се създават, за да се извърши нещо, да се направи нещо. Аз положих лично усилия да направим тази коалиция, да заличим враждите помежду си, постигнах го, доволен съм от това. Продължаваме напред и съм сигурен, че успехът ще бъде добър, въпреки, че медии, коментатори и другите политици се правят, че няма такъв феномен. Всъщност „Обединените патриоти“ са трета политическа сила. За първи път ДПС не е балансьор, което е нов момент в нашата история.

- Патриотите ли ще са следващият балансьор, вие ли ще ги изместите?

- Аз смятам, че патриотите трябва да бъдат управляващи. И може би в комбинация с други формации, които ги наричат несистемни, може да се получи изненада, каквато виждаме в някои европейски държави.

Очевидно на хората им омръзнаха играчи, които ги наричат системни – ГЕРБ, БСП, ДПС, тъй като те са доказали, че служат само на едно – колониалното поробване на България. Да, трябва да се промени нещо, всички говорят, че хората искали промяна, само че промяната трябва да бъде не избирателната система или някакви други технически подробности, промяната трябва да бъде икономическо-политическа. Тоест, България да излезе от колониализма, да си върне златните залежи, ЕРП-та, всичко, от което се печели.

- Повече държава ли?

- Има много западни държави, в които тези сектори са държавни, да. Определено трябва да се върне държавното присъствие.

- И БСП искат повече държава.

- БСП малко са колебливи в това, хлъзгави са в тази посока. Когато са на власт не го искат, като са в опозиция започват да говорят.

- Валери Симеонов каза, че в следващия парламент „Обединените патриоти“ ще си партнират, „с партии, които работят в посока решаване на демографската криза“, засега БСП само говори за това, да не би да правите курс към БСП?

- Разрешаването на демографската криза трябва да е задача на всеки, който управлява, защото ние се стопяваме. Патриотите не трябва да търсят с кого да си партнират, а ясно да очертаят идейна линия. Всъщност, ние сме единствените, които имаме идеология. Да направим така, че повече хора да подкрепят тази идеология, най-после, повече българи да се събудят от сън, да излязат от хипнозата на тези харизматични лидери и политиците, които досега ги водеха за носа и ги санираха, и да си вземат съдбата в ръце. Това може да стане само чрез осъзнат патриотизъм за всеки един българин, независимо дали аз ще съм в парламента, или ще съм политик или политически лидер. Просто това трябва да е осъзната реакция на българите. Иначе се затриваме.

- Готов ли сте да застанете зад думите на коалиционния си партньор Валери Симеонов, който каза, че „Румен Радев е шофьор на самолет“?

- Защо трябва да заставам зад думите на някого? Аз не съм казвал такова нещо, Румен Радев трябва тепърва да се доказва, не бих го квалифицирал като такъв или онакъв. Той в момента може да направи няколко полезни неща, да сложи вето върху Закона за концесиите, да смени турското име на връх Мусала, да инициира референдум дали в България да има американски безплатни военни бази или не.

Участие на Волен Сидеров в предаването „Още от деня“ по БНТ от 27 януари 2017 г. тук