|

Илиан Тодоров: Нали нямаше пари за пенсии? Как за 2 месеца похарчиха 2,5 млрд. лв.?

В държавната хазна нямало пари за по-високи пенсии. До болка позната лъжа! Само за последните два месеца правителството в оставка е похарчило 2,5 милиарда лева от излишъка в бюджета. Точно в този период и от ГЕРБ, и от БСП тръбяха като глашатаи, как нямало пари за увеличение на пенсиите, както настояваме Обединените патриоти.

Това коментира депутатът от АТАКА Илиан Тодоров.  По думите му носеха от десет кладенеца вода, плашиха, лъгаха, настройваха едни пенсионери срещу други, манипулираха, но не изпълниха своя дълг към хората, които построиха България. „Похарчиха 2,5 млрд. лева от нашите пари, а оставиха майките и бащите ни в блатото. Явно има пари за санирането, за ремонтиране – там разбира се са и комисионните, а „онези старци“ – „кучета ги яли“!, гневи се Тодоров.

Той попита има ли значение за големите партии, че преди няколко дни българско семейство пенсионери от смолянското село Киселичево почина от измръзване в дома си. „Кой ли се интересува от съдбите на стотиците хиляди възрастни, докато студуват в мрака. В ледените стаички, където единствената топлина се осигурява от окачените по стените снимки на децата, витаещите спомени за отминалите дни, любовта, прегръдката и сгряващата пара, излизаща от беззъбите им усти. Изгубили всяка надежда старци, със замръзнали по бузите сълзи“, допълва още народният представител.

Дали пък тези изстрадали хора все още изпитват страх от черните хунвейбини, които се  вмъкват като призраци в дома им, за да откраднат последните 2 лева, недостатъчни дори за хляб и кофичка фалшиво кисело мляко? Дали пък не смятат това за спасение от мъките? За спасение от чуждите електроразпределителни дружества, от липсата на непосилно скъпите лекарства и болките, заради стържещите от глад стомаси, от униженията, подигравките. За спасение от този Ад, който обитават с години, заради лъжите на шайка нехранимайковци, заключи Илиан Тодоров от АТАКА.