|

Магдалена Ташева: ГОТВИМ ПАКЕТ ОТ АНТИМОНОПОЛНИ ЗАКОНИ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ

Toва е интервюто с народната представителка от АТАКА Магдалена Ташева, което не излезе в столичен седмичник. Бяха й отправени 24 въпроса, от които 15 върху важни проблеми от българската и международна проблематика, няколко банални („Какво правите през свободното си време“) и 6 вулгарни и недостойни за всеки що-годе уважаващ себе си вестник.

След като отговори на въпросите, които имаха смисъл, е получила отговор, че няма да излезе, защото е политическо.

Интервюто касае тежките проблеми на България с бежанците и с предстоящите избори. Въпреки това беше изхвърлено в коша.

 

 

В България няма «бежанци», а мюсюлмански нашественици, които ще бъдат експулсирани, когато коалиция «Обединените патриоти» получи изпълнителна власт

- Г-жо Ташева, каква година да очакваме?

- 2017-та и следващите години ще бъдат трудни, защото глобалният баланс на силите се променя. Наблюдаваме процес на преразпределение на влиянието в света. В този тектоничен сблъсък нашата благословена земя с нейните природни богатства и стратегическо разположение е примамлива плячка, която няма да бъде пощадена, ни даже заобиколена. В същото време България няма ни икономика, ни армия, ни нужния международен престиж, за да се защити и да издържи на предстоящите сътресения.

- Да, светът е врящ казан, навсякъде около нас всичко се тресе. Каква трябва да е политиката ни, за да се измъкнем сухи?

- Нужен е рязък, решителен обрат към възраждане ролята на държавата в икономиката, националната сигурност и културата. Уви, няма кой да го направи. В коридорите на изпълнителната власт бродят марионетки, които все още декламират неолибералните идеологеми на Вашингтонския консенсус от 1990 г. – приватизация, дерегулация, либерализация, глобализация. А преразпределението на силите, с което започнах, стана възможно именно защото неолибералната епоха с нейните идеологеми преживява последните си дни. Тя умира, отива в миналото. Това беше кратка, около 30 годишна епоха, в която една държава се обяви за единствена хиперсила и се опита да подчини света на своя интерес, като обяви останалите държави за пазари без граници. Сега тя вижда, че губи всичко. Затова става все по-агресивна, играе ва банк, търси казус бели (повод за войни) с презумпцията, че стратегическите й преимущества по море и във въздуха все още могат да й донесат военна победа над набиращите икономическа и военна мощ суверенни държави като Русия, Китай, Иран и Турция, които все по-често се коалират на международната арена. Пример – споразумението за прекратяване на Сирийската война. То предвижда трайно примирие и процес на национално помирение, т.е. слага край на войната. Това споразумение бе договорено от Русия, Турция и Иран. Досегашната хиперсила САЩ отсъства. Оказа се, че светът може да постига мир, да живее много по-разумно и щастливо, когато не се съобразява с интересите и решенията на Америка и нейните клиенти – Евросъюзът, Израел, Саудитите, Катар и пр.

- Но повечето коментари са апокалиптични, анализаторите не очакват омиротворяване. Според вас кои са причините за бъдещи бедствия и войни?

- Конфликтите в Близкия изток скоро няма да спрат. Това е свързано с особеностите на американската икономика, която трябва да овладее производството и търговията с енергоносители, за да запази статута на своята валута. Освен национална валута на държавата САЩ, доларът е стандартната валута в международната търговия с петрол, газ и злато. Доларът е и световната резервна валута. Но понеже има монопол над печатането на своята, ерго – на световната валута, Америка натрупа неизплатим дълг от 20 трилиона долара – при БВП от $18.1 трилиона. Тоест, досегашната хиперсила САЩ ще престане да бъде такава в деня, в който нейната национална валута, доларът, загуби статута си на световна валута. А този ден приближава със застрашителна скорост. След 2005 г. Русия, Индия и Китай започнаха да диверсифицират валутните си резерви – една част от тях вече не е в долари, а в евро (конкурентът на долара), франкове и пр. Тези държави сключват помежду си споразумения, според които търговията с енергоносители ще се извършва в националните им валути. Опитите процесът на изтласкването на долара да бъде спрян чрез овладяване на богатите на енергоносители територии се проваля. А кои са тези територии? Около 49% от доказаните резерви лежат в недрата на Близкия изток и Северна Африка, т.е. в ислямския свят. Стратегията за сваляне на светските мюсюлмански режими и замяната им с ислямистки диктатори, лоялни на Вашингтон, която бе наречена сладникаво „Арабска пролет“, претърпя крах в Египет, Тунис, Сирия и Йемен. Тя успя единствено в Либия. Тържеството на „Арабската пролет“ превърна джамахирията във вакханалия на беззаконието – „чудесна“ визитна картичка на американската стратегия за управление на света. Поради което „пролетта“ на ЦРУ така и не успя да се дотътри до Алжир и Мароко. Изобщо, „залезът на Запада“, както би се изразил Шпенглер, е вече видим в серията унизителни поражения, които САЩ претърпяха в Близкия изток и близката чужбина на Русия в периода 2014-2016 г. В самата Америка някога цветущи промишлени центрове като Детроит, фалираха. Пропадна и опитът на Вашингтон за изсмукване на ресурсите на Европа чрез ТПТИ. Какво им остава на ония от Уолстрийт? Тотална война, в която да „изгорят“ трилионите долари, които Америка дължи на света.

- Със сигурност един от основните проблеми и през 2017 г. ще продължава да бъде напливът на бежанците и терористичните атаки. Вие правите ли връзка между двете неща?

- Ние в АТАКА правим тази връзка от 2011 г. насам и системно я доказваме. Връзката е пряка. Джихадът, който тези «бежанци» вече водят срещу европейските християни, заля с кръв Стария континент. Тези, които наричате «бежанци», размазват цели тълпи от европейци с камиони и автобуси, взривяват метростанции, театри, стадиони и барове – навсякъде, където се събират достатъчно много невинни, цивилни европейци. Джихадистът се стреми неговата кървава жътва да е обилна и зрелищна. Той влиза в църква и се снима, докато обезглавява християнския свещеник пред очите на богомолците – спомнете си как загина отец Жак Амел само преди 5 месеца.
Изнасилените германки, шведки и австрийки са вече хиляди. Някои като красивата Мария Ладенбургер, са изнасилени и след това садистично убивани от тези «бежанци». ПП АТАКА предсказа, че така ще стане, а през септември 2013 г. Волен Сидеров внесе два законопроекта в 42-то НС – за запечатване на границата с Турция и за изграждане на железобетонна стена с кльонове по цялото протежение на граница. Мога да кажа, че постигнахме нещо – през декември 2013 г. по решение на кабинета «Орешарски» българската армия започна строежа на ограда с тел бруно. За 6 месеца успяха да изградят 33 км на стойност 9 милиона лв – по 250 хил. лв на километър. Отсечката беше тържествено открита на 15 юни 2014 г., малко преди 42-ият парламент да прекрати мандата си.

- Каква понастоящем е позицията ви спрямо бежанците, които идват в България?

- Предлагам да вдигнем разговора до нивото на правната терминология, тъй като все пак говорим за «наплив» на престъпници, нахлули без лични документи, но организирано в България в нарушение на националното законодателство и международните конвенции. Съгласно чл. 4, ал. 5 от Закона за убежището и бежанците (ЗУБ), възпроизвеждащ чл. 31, т. 1 от Международната конвенция за бежанците, чужденец, който е влязъл незаконно в България, може да поиска закрила като бежанец тогава и само тогава, когато пристига „направо от територия, където са били застрашени животът и свободата му“ и ако веднага след пристигането си се представи на компетентните органи, като посочи уважителни причини за своето незаконно влизане и пребиваване в страната. Тоест, нито един от нахлулите в България араби, иракчани, афганистанци, пакистанци, и африканци не може да получи статут на «бежанец», тъй като България не граничи с нито една от техните страни на произход. В България, а и в Европа бежанци няма. Има организирана от шариатските режими и САЩ ислямска хиджра, чиято цел е да унищожи християнската цивилизация в нейното лоно – Европа.
Тези маси идват от Турция, която не заплашва живота и свободите им. Знаете, някои от нашествениците откровено споделиха пред камерите, че месеци и години наред са работили в Турция, имат там банкови сметки и пр. Турция е длъжна да им вземе пръстовите отпечатъци и да им даде статут, какъвто намери за добре. Вместо това, неоосманският режим в Анкара ги «изхвърля» в България и Гърция, за да изнудва Европа. Откак през 2015 г. над 1.5 милиона преминаха през Балканите и се преселиха в Германия и Скандинавия по покана на Ангела Меркел, лагерите в Турция опустяха. В тях сега живеят общо 270 хиляди души, по данни на ООН. Затова от около година и половина в България се заселват пущунските племена, т.е. талибани, обитаващи двете страни на афганистанско-пакистанската граница.

-Докъде стигна делото на сирийски бежанци срещу вас, след като ги бяхте нарекли канибали по техните думи?

- То започна през 2015 г. и още не е приключило. Но нека първо да уточня – нито един от 8-те ищци срещу мен и ТВ АЛФА не е бежанец, нито мигрант от войната в Сирия, която започна през март 2011 г. Шест от тях са пристигнали в България през 1980-те и 1990-те години. Те живеят у нас от поне 20, че и 30 години, тук са следвали, тук са се женили, тук са се родили децата им. Седмият е бил експулсиран от България в края на 2013 г. по решение на ДАНС като «заплаха за националната сигурност» и забрана да влиза в страната 10 години. Тоест, той е терорист. А осмият е Басел Алгафари, полубрат на Нидал и Мажд Алгафари. В медиите излезе информация, че в Сирия е бил арестуван за наркотици, но той избягал и по неясни начини се добрал до България, след което набързо открил дюнерджийница в … Харманли, точно срещу центъра за мигранти. През септември 2015 г. журналистическо разследване на Нова ТВ го уличи в трафик на мигранти.
Колкото до квалификацията «канибали», през 2012-2013 г. в 24-те лагера в Турция, където домуваха Сирийската свободна армия, «Джабхат ал-Нусра» и други терористични банди, бяха открити дузина случаи на канибалската болест куру, при която смъртността е 100%. Абу Сакар, главатар на батальона «Ал-Фарук», се засне на видео как канибалства. Ужасяващата сцена бе дебатирана в британския парламент. Ако отворите Ройтерс от 16 юни 2013 г., ще видите, че при пристигането си в Лондон руският президент Путин казва на Дейвид Камерън:
„Не можем да подкрепяме хора, които разрязват труповете на своите врагове и ядат техните вътрешности пред хората и камерите. Тези хора ли искате да въоръжавате? Това има много малко общо с хуманитарните ценности, които Европа проповядва от векове“.
Тоест, аз съм съобщила на българското общество една неудобна истина, заради което станах мишена на една антибългарска организация като БХК.

- Нашата страна е поела ангажимент да приеме определен брой бежанци и да ги настани в новоизградени центрове. Какво е вашето мнение по въпроса?

- Категорично отрицателно. И самостоятелно, и като част от коалицията «Обединени патриоти», ПП АТАКА винаги е настоявала за експулсирането на пришълците обратно в Турция, откъдето нахлуват. Организирахме протестни митинги и шествия, внасяхме законопроекти. Надяваме се, че в следващия парламент те ще бъдат приети, а постановление 208 от 12.08.2016 г. – отменено.

- След случая в Харманли как според вас трябва да бъде решен дефинитивно бежанският проблем в България и Европа?

- България и Европа нямат бежански проблем. Те имат проблем с организирано ислямско нашествие. Той може и трябва да бъде решен с програма за поетапно експулсиране на незаконните пришълци обратно в страните, от които са нахлули. Унгарският премиер Виктор Орбан даде рецептата: „Те трябва да се върнат в страните, в които Бог е решил да се родят!“

- В своето предаване призовавате за народен бунт срещу мигрантските тълпи, как обаче може да се случи това?

- Нашият опит ни убеждава, че протестите пред отделните лагери за мигранти – веднъж-дваж в Харманли, веднъж-дваж в „Овча купел“ и т.н. не са ефективни, защото всеки техен обитател може да напусне лагера и да излезе на „външен адрес“ където си поиска из България. Стига да е получил бележка, че е подал молба за статут. Видяхме също, че част от обитателите на лагера в Харманли бяха разселени из страната – част в затворения център в Любимец, друга част в Пъстрогор, трета във „Военна рампа“. С това проблемът не се решава, защото те остават на българска територия и се ползват от привилегиите, които ПМС 208 им осигури. Коалицията „Обединени патриоти“ настоява всички лагери да бъдат закрити, а техните обитатели експулсирани в страните, от които са дошли. За целта е нужен общонационален протест, а не локални форми на съпротива.

- Този парламент си отива и е време за равносметки. Вие лично с какво допринесохте България да се превърне в едно по-добро място за живеене?

- ПП АТАКА допринесе много. Когато Волен Сидеров създаде партията преди близо 12 години, в България за национален суверенитет, връщане на националните богатства в български ръце и повишаване на доходите на българите не се говореше. Патриотизмът беше забранен, защото той се противопоставя на господстващата доктрина за глобализация и евроатлантическа интеграция. Днес, както виждате всички се пишат патриоти. Понякога си мисля, че може би това е най-важната мисия на една патриотична партия като АТАКА – не да вземе изпълнителната власт за някакви 2-3-4 години, а да направи така, че всички останали да станат патриоти. Благодарение на нашата законодателна програма, разписана в „Планът Сидеров“, останалите партии включиха подобни проекти в своите програми. Драмата е в това, че след като вземат изпълнителната власт, забравят за тях. През 2013 г. искахме рязко повишаване на минималната пенсия и заплата съответно на 500 и 1000 лв. Не стана, но под натиска на тази законодателна инициатива те растат, макар и недостатъчно. Искаме учителите да получават толкова заплати накуп при пенсиониране, колкото години са работили в сферата на образованието. Проектът ни бе отхвърлян двукратно, но натискът, който упражнихме, доведе до вдигане на компенсацията при пенсиониране от 6 на 8 заплати, плюс повишаване на заплатите с някакъв, макар и нищожен процент. Обявихме се против продажбата на държавния дял в ЕРП-тата и настоявахме за обратното – ренационализацията им. Днес виждаме дела, заведени срещу министрите, продали 33% дял в ЕВН на безценица. От 2012 г. досега настояваме за възстановяване на наборната служба. Днес и други партии говорят, че това е необходимо. Когато през 2013 г. АТАКА поиска изграждането на стена по българо-турската граница, някои депутати вдясно припадаха от ужас. Днес именно тяхната коалиция я доизгражда. Е, не е железобетонна стена с кльонове, а само телена ограда, но и нея нямаше да я има, ако АТАКА не бе направила пробива. Мога да дам още много примери за първопроходството на АТАКА в преобразяване на националния живот на българите. За следващия парламент подготвяме пакет от антимонополни закони, включващи промени в Закона за защита на конкуренцията, Търговския закон и ГПК. Лидерът на АТАКА бе инициатор на обединението на патриотичните партии. в името на националния интерес. И народът ни даде доверието си. Коалицията „Обединени патриоти“ между АТАКА, ВМРО и НФСБ получи близо 600 хиляди гласа на президентските избори. Можем още много да дадем на България.

- Направете съпоставка между Доналд Тръмп и Обама? Следите ли хакерския скандал, който сякаш реши изборите в САЩ?

- Хакерският скандал е измислица на Демократическата партия в САЩ и нейните спонсори, които искат с него да обяснят зрелищния си провал на президентските избори. Избраният президент Доналд Тръмп и отиващият си Барак Обама са антиподи. Тръмп прогласи края на неолибералната епоха и връщането на държавата в икономиката. Затова именно той бе избран от бялата работническа класа на САЩ. На негова страна застанаха и редица американски индустриалци. Преди дни корпорацията «Спринт» обяви, че връща производствата си в САЩ, с което ще открие 5000 работни места за американци.

- Във фейсбук често споделяте постове за Башар Асад. Какво е мнението ви за сирийския диктатор?

- Башар Асад не е диктатор и мнението ми за него е силно положително. Той е най-големият защитник на древните християнски общности в Близкия изток. Европа е задължена на сирийския народ и неговия върховен главнокомандващ, които като бент задържат средновековния джихадизъм на сирийската граница.
Важно е да се каже, че най-многобройните жертви на този джихадизъм станаха съвременните светски мюсюлмани в Сирия. Изпитвам болка при мисълта, че те ще останат завинаги безименни и даже масовите им гробове няма да бъдат отбелязани на земната повърхност, та да можем някой ден да им се поклоним! Башар Асад е победител и това се признава вече и от Вашингтон. Аз просто няма какво повече да добавя.

- Завършила сте „Ядрена физика” в СУ „Климент Охридски”, което е нещо много сериозно. Защо загърбихте науката и се насочихте към журналистиката, а после се впуснахте и в политиката?

- Обект на дисертацията ми е откритието на един изотопен ефект в повърхностната йонна проводимост на интерфейса силиций – силициев двуокис. Този интерфейс е сърцевината на микроелектрониката, т.е. на производството на интегралните схеми, които управляват нашите телефони, телевизори, детски играчки, практически всичко. Но между 1990 и 1994 г. в България бяха ликвидирани всички научни институти в този сектор под формата на десни, неолиберални реформи. Една част от колегите ми емигрираха, друга част останахме с вярата, че така ще бъдем по-полезни на обществото. Това обаче наложи да се преквалифицираме.

- Извън обществените въпроси какво ви вълнува? Kакви хобита имате и как си прекарвате времето извън парламента?

- Нямам свободно време. Ако случайно намеря свободен час, чета публицистика и история.

- Каква е Магдалена Ташева, когато не е депутат?
- Общественик и публицист.

- Има ли човек пред когото често отстъпвате по различни въпроси?

- Не съм от най-отстъпчивите. Стремя се да формулирам позициите си обективно. Но ми се е налагало да отстъпвам пред логиката на Волен.

- Какви качества цените у хората и вашите най-близки приятели?

- Родолюбието, честността и християнския морал.

- С какво се гордеете най-много?

- Извън частния си живот най-голяма гордост изпитвам от законодателната политика на ПП АТАКА. Гордея се и с консолидацията на АТАКА, ВМРО и НФСБ в единния блок «Обединени патриоти».