|

НИКОЛАЙ АЛЕКСАНДРОВ: ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ, НОВИТЕ КОЛИ НЯМА ДА ГИ ХРАНЯТ

На едно от последните заседа­ния на Министерския съвет ми­нистър-председателят в оставка Бойко Борисов предложил поли­цаи и патрулки във всяко село. Да се борят с т. нар. битова престъп­ност. Ние я наричаме циганска. Ето какво написа за идеята народният представител от АТАКА Николай Александров в своята страница във фейсбук:

„Когато има гавра, то тя тряб­ва да е пълна. Ще се сменят авто­мобилите на МВР и ще има поли­ция по селата. Евалата! Макар и с пиарска цел на някой му е протекъл ток между ушите. Автопаркът на МВР е клет, да го ожалиш. Пълен с прогнили автомобили. С тези брък­ми да не се налага да гониш крадец, не дай Боже терорист. По-голяма­та част автомобили са си форма на тероризъм към ползвателите. Лошото е, че старите ще ходят на село. Без майтап! Може да пълнят дупките с тях. За по-малко от ми­нута мога да изброя поне 20 села, където пътят е като лунен пей­заж. В тези дупки колите за нула време ще станат за старо желязо.

Хубавото е, че и жива сила ще има по селата. По един на село, най-много на две села. Ще се нае­мат ли сега нови полицаи или се­гашните стигат? Малко повече ми се струва администрацията на МВР, отколкото униформените на терен.

Нови униформи ще има ли? В момента 50% от състава на МВР сами си купуват униформите. Да не говоря, че има куриозни ситуа­ции, в които гледат да не събарят заподозрян на земята, защото мо­же да им ги скъса. А пари за уни­форми – НЯМА! Ще има ли подмяна на оборудването? За някакви дре­болии говоря все пак – палки, ради­останции, белезници, огнестрелно оръжие и т.н.

От началото на годината на редовия полицаи ще му удържат и с 20% повече за осигуровки. Тези хора рискуват живота си буквал­но. За без пари. 700 лв. взима един полицай. Може ли поне малко да ги увеличат?

Какво стана с гранична поли­ция? Същите тези момчета, които спят по палатки… Щяха да им по­ръчват и на тях коли. А заплатите им? Май забравиха, че те ни оста­наха единствено срещу незаконни­те нашественици.

Какви нови коли ще вземат за полицията? Това си е сделка (да­лавера) за поне 100-200 млн. лв. То­зи, който я подпише да е с големи джобове.

А за жандармерията ще има ли нещо? На Централните хали до джамията в София гледах как 10 жандармеристи бутат една джипка, за да запали.

Изводът е прост, дано има по-често избори, че да може нещо да се прави в държавата.“