|

Обединени патриоти на митинг срещу цигански протест

На 10 януари партия в 11 часа АТАКА и патриотичните сили от коалиция „Обединени патриоти“ излязоха на контрамитинг срещу протеста на циганската организация ДРОМ пред централата на ВМРО.

Екипът на АЛФА ТВ не бе допуснат да зададе въпроси на протестиращите роми, водени от депутата на ДПС Илия Илиев. Самият Илиев заплаши, че щял да брани ромите дори с цената на кръв.

„Да даде кръв. Да стане кръводарител тогава. Това е заплаха на самообявилия се цигански тартор. Какво защитава? Деца да раждат деца ли?“, попита Красимир Каракачанов.

Поводът за циганската сбирка от около 15 души бяха думите на евродепутата Ангел Джамбазки в една от телевизиите. Той открито се обяви срещу традицията малолетни и непълнолетни момичета от ромски произход да стават майки. Евродепутатът се възпротиви и на „професията циганин“. „Да правиш секс с непълнолетно лице е педофилия. Това е престъпление по Наказателния кодекс. Да крадеш и да не работиш е престъпление. Нормално ли е Илиев, който е разследван от прокуратурата, да раздава морал“, попита още Джамбазки.

Цигански оркестър на протеста на ДРОМ

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов беше категоричен, че да се мобилизира половината състав на СДВР, за да се пазят десетина цигани е разхищение на ресурси. Не ние сме заплаха за реда, а нелегалните мигранти, които пресичат границата всеки ден.

Депутатът от АТАКА Илиан Тодоров заяви, че не знае да има европейска държава, която да има отделя такива огромни средства от своя бюджет за издръжката на многочленните цигански семейства. „Майки на по 13-14 години имат вече по 2 деца“, възмути се народният представител.

Колегата му Иван Димитров смята, че циганите имат повече права от българите.

Депутатът от партията на Сидеров Николай Александров пък припомни, че председателят на ДРОМ Илия Илиев бил разследван за купуване на гласове, а неговият 19-годишен племенник спечелил поръчка за ремонт и реконструкция на жп гари за 19 милиона лева.

Въпреки провокациите от страна на малобройната дромска агитка, протестиращите в защита на Патриотите и служителите на реда не допуснаха да се стигне до сблъсъци.

Опитът за циганския протест на ул. „Пиротска“ беше съпроводен от чалга маанета и песни на Слави Трифонов.