|

Отрепките от Шарли Ебдо се подиграха с човешката смърт

“Аааа. Репертоарът на хора на Червената армия се разширява“

Едно нещастно списание в Париж нашумя по света с това, че имаше атентат, застреляха част от екипа му. Спомняте си кампанията „Je suis Charlie”, която обхвана политици, коментатори. Соросоиди ронеха сълзи и оставяха букетчета цветя на оградата пред френското посолство в София. Слагаха си и една значка, на която пише „Аз съм Шарли“, т.е. изразяваха съпричастност. Освен това президенти, премиери, министри отидоха в Париж, за да участват в един маскарад по централните булеварди. В средата беше френският президент Оланд, който сега не знам дали и 2% одобрение има.

Карикатурата на френското списание с текст „Лоша новина, Путин не беше на борда“

Докъде стигна в своята низост същото това списание, което накара толкова държавници да маршируват и да се правят на съпричастни. Стигна дотам да се подиграва и да се гаври с човешка смърт, по точно със смъртта на загиналите с руския самолет артисти, журналисти. Въпросното списание се изгаври с трагедията като публикува карикатура с текста „това е самолетът, който е нарисуван и се казва „Лоша новина, Путин не беше на борда“. На другата карикатура пък са гаврят с артистите от военния хор, които загинаха.

Кретенски, пошъл хумор!

Това е низостта на долните отрепки, които могат да се гаврят по този начин с човешката смърт. Същите се гавреха и с религиозните чувства на много хора – и християни, и мюсюлмани, което категорично не е допустимо. Въпреки това, списанието се толерира. То е обект не само на интерес, а и на подкрепа.

Бих запитал същите тези държавници, които се събраха в Париж да манифестират, дали ще си сложат същата значка „Аз съм Шарли“ по повод на тези карикатури, които се гаврят с човешката смърт? Срам и позор за колектива на това списание. Но срам и позор за тези, които си слагаха значки „Аз съм Шарли“.

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“ по АЛФА ТВ