|

Патриотите продължават обединени!

Опонентите пускат измислени информации за разцепление, защото НФСБ, АТАКА и ВМРО качват още проценти на доверие

Конкурентите на Обединени патриоти разпространяват фалшиви новини по социалните мрежи за измислено разцепление в коалицията

Няма разделение на коалицията „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“, нито напрежение помежду им. Това стана ясно от опровержение, което разпространиха от коалицията относно публикации от 21, 22 и 23 януари т.г. в някои интернет медии.

Информацията, която излезе в няколко фалшиви сайтчета и преписана от ред други интернет медии относно разцеплението е абсолютно невярна.

Няма скандал и между лидерите на ВМРО и НФСБ, нито между самите формации, както беше писано и разпространявано в социалната мрежа фейсбук.

Въпреки че по някои теми партиите имат нюансни различия в позициите си, отношенията в коалицията са напълно нормални и колегиални.

Вероятно тези фалшиви декларации целят да постигнат разнобой между патриотичните формации. Те са продиктувани от притеснения в т.нар. системни партии, че „Обединени патриоти“, които взеха близо 600 хиляди гласа на президентските избори  увеличават подкрепата си и ще играят основна роля в следващия парламент. А там Патриотите ще отстояват приоритетите си, свързани с битката за увеличаване на пенсиите и доходите на хората, демографската криза, мигрантската заплаха, битовата престъпност и т.н.

„Заявяваме на тези „доброжелатели“, че ще продължаваме да ги притесняваме в името на изпълнението на програмата на Патриотите и в името на по-добрия живот за българите“, пише още в опровержението. Последното изследване на социологическа агенция показва, че Обединени патриоти увеличават доверието си и заемат категоричната трета позиция. Те изместват ДПС от политическата сцена, а десните изобщо няма да влязат в Народното събрание, според агенцията.