|

Проф. Любомир Владимиров: Нарастват проблемите с пришълци в Русе

Проф. Владимиров е попаднал на това съобщение в дома на родителите си в Русе

Българските гранични полицаи заловиха на ГКПП „Дунав мост”-Русе нова група от четиридесет и осем иракски граждани, укрити в камион с българска регистрация.  Въпросните пришълци са нарушили българските закони, като са влезли незаконно в Република България. Пребивавали са на територията на страната и при втори опит да пресекат нелегално границата биват заловени.

„Тяхната цел са нови територии и социални придобивки. Те започват своя поход, като по пътя не „затварят вратите“, а ги оставят широко отворени  към своята вяра, обичаи и порядки на един друг далечен нам свят“, коментира народният представител от партия АТАКА проф. Любомир Владимиров.

Съгражданите му вече с насмешка говорят, че „пришълците си вървят, а кучетата си лаят!“.

Той информира, че от много време насам в ПП АТАКА-Русе постъпват сигнали, че в центъра на града се разхождат съмнителни лица и спят по пейките.

„Може би чакат поредния ТИР за Европа. Тези пришълци, предимно на младежка възраст, винаги са в групи и няма как да не правят впечатление“, заяви още депутатът.

Той припомни, че поради невъзможността да се спре мигрантският натиск, да се установи самоличността на въпросните лица, държавата възнамеряваше да изгради бежански център в родния му град.

„Ние, русенските патриоти, реагирахме своевременно и организирахме  подписка за провеждане на местен референдум – „за” или „против” създаването на подобен тип съоръжение. Очаквано, над 7000 граждани подкрепиха нашата инициатива против пришълците“, напомни още проф. Владимиров.

Той е попаднал на съобщение в жилищния блок на родителите му, в което се предупреждават живущите, че за пореден път се сблъскват със спящи във входа бежанци.

„През настоящата зима в Русе има редица подобни сигнали и страхът на старите хора, млади момичета и деца е реален“, смята той.

„Години наред от АТАКА предупреждавахме за потока от мигранти, който ще залее Европа. Той носи опасности от ислямски фундаментализъм и кървави атентати, които могат да бъдат предизвикани.

Никоя от досега управляващите в България партии, леви или десни, не се справиха ефективно с този проблем, не затвориха границите и дори не осигуриха елементарни битови условия на полицаите командировани там“, допълни проф. Владимиров.

По думите му с либерално умиление и гостоприемство пришълците бяха приемани, настанявани и бяха издържани в бежански центрове, които от своя страна рушат.

„Кулминацията бе не само т.нар. „бунт“ в Харманли, а „успокоителните“ призиви за толерантност, че пришълците могат да решат демографските проблеми и да „подобрят” генетичния фонд на България и дори в Европа“, подчерта депутатът от партията на Сидеров.

„Време е да бъдат пресечени тези издевателства с българската идентичност. Време е патриотите да управляват България и със здрава ръка да се справят с пришълци, бедност и монополи“, заключи проф. Владимиров.