|

Сидеров в НС: За 10 години в ЕС българите опознаха дъното на мизерията

В първия ден на Народното събрание за 2017 г. лидерът на АТАКА направи равносметка за 10-годишното ни членство в Евросъюза. По думите му българите не живеят по-добре, а напротив – опознаха дъното на мизерията. Членството ни донесе щети и това той прогнозира още преди 10 години. По този повод раздаде на всички народни представители речта си от 11 януари 2007 г. и се оказа, че нещата, които тогава е заявил от парламентарната трибуна, днес са факт. Призова управляващите критично да преосмислят членството ни в ЕС и най-после да се промени колониалното статукво на България.

 


Сидеров раздаде на всички депутати речта си от 2007 г. по повод влизането в ЕС, за да си я припомнят

 

Реч на Волен Сидеров при откриване на сесията на 43-тото Народно събрание – 11.01.2017 г.

Да ви кажа честно, колегиално да ви се оплача, изпитвам вече една умора – декларация след декларация, сесия след сесия. За пример ще ви дам какво съм казал 2007 г., преди малко стана дума за 10 години от приемането ни в ЕС. Аз не знам дали в тази зала има и десетина човека, които са били през 2007 г. народни представители, затова ще се постарая да ви пусна моето  изказване в пощите, да си припомните, защото тогава казвам някои неща, които днес се оказаха верни. Например, предупреждавам, че влизането в ЕС не води до подобряване на живота. Така се и оказа. Т.нар. евроатлантически ценности не включват християнството в себе си, тъй като то беше отхвърлено от проекта за конституция на ЕС и някои държави като Полша, Испания протестираха много категорично. В България, разбира се, няма значение, християнство, езичество, там да влезем в Съюза, да се наредим някъде на редичката и да ръкопляскаме. 10 години минаха, през които в България животът стана по-лош, не по-добър. Преди малко беше цитиран брутният продукт. Ако не се повиши с няколко процента, то направо да вземем да се удавим в колона по един в Черно море. Това не може да е аргумент, че членството в Евросъюза донесе полза на България. Не! Обратното. Членството в Евросъюза донесе щети и това аз го доказах още когато влизахме в него. Предупредих, че затварянето на 4-те блока на АЕЦ „Козлодуй“ стана с измама, защото преговарящият в ЕС – г-жа Кунева, тогавашният министърът на енергетиката Ковачев и външният министър Паси измамиха българския народ, че имало решение на Еврокомисията да се затворят блоковете. Нашите евродепутати писаха специално писмо, оказа се, че няма такова решение. Група български енергетици заведоха дело в Люксембургския съд и оттам им отговориха, че не може да дадат ход на делото, тъй като няма решение на Еврокомисията, което да обжалват. В България беше наложена измамата, че Еврокомисията е решила така и българските тогава управляващи, начело с Кунева, предадоха интересите на България.

В тази връзка се обръщам от тази висока трибуна към най-високата позиция – Прокуратурата, към господин главния прокурор, който винаги е бил много навременен. Както сега е завел няколко обвинения срещу бивши и настоящи министри, да вземе да повдигне обвинение срещу г-жа Кунева, г-н Ковачев и г-н Паси, които измамиха тогава българското общество, че трябва да затвори блоковете си, с което претърпяхме щети на над 10 млрд. евро, по груби изчисления на специалистите. Това са щети, които заслужават сериозни обвинения. България загуби милиарди и в момента чуваме, че правителството се обърнало към Румъния да иска ток, защото има опасност да останем без ток и да има режим. Всичко това е в резултат на грешките, допуснати от няколко правителства и овчедушния патос, с който беше приемано нашето членство в ЕС.

В момента той е една институция, която доказа своята несъстоятелност. Лидерите на ЕС се оказаха абсолютно безхарактерни и без никаква визия за това как да предпазят собствените си държави от нахлуващите вълни т.нар. бежанци, които всъщност са пришълци, носители на криминогенна обстановка на терор. Това са терористи.

Българските политици, ако искаме да сме в час, трябва да преосмислим критично членството ни в Евросъюза. Не казвам да правим резки движения, но казвам да преосмислим нашето членство и да бъдем активни. България досега беше пасивен фактор, потъпквайки своите интереси. Без никакво присъствие, без никаква визия, без никакви предложения и идеи. Отиват там нашите представители, за да слушат чинно и след това като се върнат да изпълняват директиви. Смятам, че е крайно време българският политически елит да преосмисли това членство, да реши как оттук нататък България трябва да се развива. Дали трябва да се изпълнява всичко, което идва от Брюксел или трябва да възстановим поне част от суверенитета си. Без такъв суверенитет ние не можем да говорим за успешно бъдещо развитие. Никакви чудеса не може да се направят, ако продължава тази колониална картина, в която България няма собствена икономика, а цялото ни активно население работи за чужди икономики. И това се приема за нормално и безалтернативно положение. Алтернатива има и тя се нарича повече суверенитет, повече политика стил Орбан, повече политика в името на българския национален интерес. Национален интерес означава да имаме собствена икономика. Поне част от хората, които работят навън, да се върнат. Да се запазим от мигранти, които застрашават нашата идентичност. Да вдигнем доходите на бедстващите българи, които за 10 години в ЕС опознаха дъното на мизерията.

Българският политически елит трябва да работи в тази посока. Другото е игра на избори.

Както виждам сега започва една игра за смяна на изборната система. Сменете я. И какво ще стане с нас? Ще се вдигне стандартът на българина? Не! Ще заработи икономика? Не! Това, което трябва да стане може да стане само с политическа воля. Достатъчно мнозинство има в този парламент, което да иска да го направи и изпълнителна власт, която да не се притеснява и страхува от всяка забележка на чужд посланик. Това не го казвам за първи път. Уморил съм се да произнасям декларации от тази трибуна, но така или иначе трябва пак да се чуе, защото думите ми отпреди 10 години се оказаха верни. Да не минат още 10 години, за да излизам пак на тази трибуна и да ви припомням какво ви казах през 2017-та?

Дами и господа народни представители и кандидати за властта в бъдещата предизборна кампания,

да направим така, че най-после да се промени колониалното статукво на България. Да направим така, че да имаме самочувствие, което означава да започнем по-самостоятелна политика. Светът се променя. 2017-та ще бъде бурна, динамична година. Ако не го разберем, ще останем на дъното и няма значение дали ще бъдем в Евросъюза, НАТО или в някакъв междупланетарен съюз. Все същото, защото в Северозападна България това няма да се усети. А и в цяла България. Както виждаме цяла страна е със синдрома на Северозападна България – мизерия, безработица, безпътица. И с каквато политическа програма, с каквито и политически идеи да излизаме сега за тези избори, хората не вярват. Започват да вярват на всякакви смешници, клоуни, които се заявяват за новите спасители. Вие знаете, че това е измама. Затова съветът ми към всички, които се занимават с политика е да се върнем към същността на политиката. Политиката означава да направиш за колкото се може по-кратко време толкова по-добър живота на българския народ. В крайна сметка това гласи клетвата, която даваме в Народното събрание. Нищо друго не се иска от нас. Желая ви успешна, здрава година и повече ум, повече разум, повече вяра.

Благодаря.