|

Ти притежаваш ли произход? Коментар на Волен Сидеров

Волен Сидеров

Деца раждат деца! Не думай! Битивитата са задъхани. Състезават се кой повече време да отдели на сливенската мома от циганския квартал. Правят се на стреснати и изумени. Сякаш за първи път чуват, че в гетата раждат на 13. АТАКА го говори от 12 години. И внесе поправки, спиращи помощите за такива. Но ги отхвърлиха ГЕРБ, БСП, РБ и ДПС. Защото вотът им зависи от гетата.

Но пък на тв студиата им се отваря работа. Трескаво канят коментатори лице в лице и гръб в гръб. Редно ли е, морално ли е, фрустриращо ли е…? Абе има закон бе, чучулиги сладкопойни! Ама те имали традиция. Че те могат да имат традиция да правят човешки жертвоприношения като ацтеките. И тогава ли ще бъдем толерантни?

Върхът на абсурдизма беше гостуването на една госпожа при Ризова. Тя каза буквално: „Аз притежавам ромски етнически произход”. Разбира се, водещата не я запита:”А националната принадлежност не е ли на първо място? Като отидеш в Германия така ли се представяш, или казваш и показваш, че си българка?” Такива въпроси ще предизвикат революция в битивитата. С какви очи ще гледат после зрителите турските сериали? Да не искаме невъзможното от Ризова!

Но не е лошо в данъчните декларации, освен за движимите и недвижими имоти, да питат и следното: „Притежавате ли някакъв произход?”