|

Целта на Патриотите в 43-я парламент постигната! Изместиха ДПС

В последния ден на парламента Валери Симеонов направи отчет на свършеното от Патриотите в 43-ото Народно събрание за тези две години.

Той определи работата на Обединените патриоти като успешна и резултатна. Симеонов отметна няколко основни и важни задачи, които са постигнали.

На първо място той постави ограничаване на влиянието на ДПС и турските партии чрез промените в Изборния кодекс, както и спиране вмешателството във вътрешните ни работи от страна на Турция.

Обединени патриоти се заричат ДПС никога повече да не бъде балансьор в българското Народно събрание.

Някои от важните моменти в работата на Патриотите са:

- приемането на закона срещу бурките;

- предложенията за криминализиране на радикалния ислям;

- защита на българската природа с прокаран мораториум, за да бъдат спасени горите ни от незаконна сеч;

- борба срещу нелегалната имиграция,

- изграждане на  оградата по българо-турската граница.

От Патриотичния фронт са предложили също така и увеличаването на наказанията за трафик на хора. Изготвяли са предложения, свързани с борбата с демографската катастрофа, предложили са 7 мерки за справяне с битовата престъпност, които бяха припознати от правителството в оставка в последните дни от управлението му.

Като голям плюс определят приемането на декларацията на НС за осъждане на геноцида над арменците, което предложи АТАКА.

В образованието са факт предложенията на Патриотичния фронт за налагането на духа на патриотизма и родолюбието в сферата.

Едно от важните им обещания е изпълнено – не е увеличена цената на електроенергията. Но за съжаление не се е случило исканото от Патриотите разваляне на поробващите договори с ТЕЦ „Марица“ 1 и 3.

Обединените патриоти са горди, че по тяхно предложение в Народното събрание звучи националният химн в началото на всяка пленарна сесия.