|

Явор Нотев пред БНТ: Продължаваме обединени

Коалицията „Обединени патриоти“ НФСБ, АТАКА и ВМРО продължава и на тези избори. Хоризонтът ни е дългосрочен. Разбираме се чудесно и симпатизантите на патриотичните сили одобряват, че сме заедно. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на парламента и депутат от АТАКА Явор Нотев пред БНТ.

В предаването „Още от деня“ Нотев заяви, че българският национален интерес е единственото, което доведе до обединението на трите партии и ще се следват от него в предстоящата предизборна кампания.

Според него блестящият им резултат от президентските избори е смутил съня и живота на много от опонентите им и именно противниците се опитват да внушат, че има някакви търкания между председателите на патриотичните сили. Категорично отхвърли да има каквито и да е проблеми в коалицията.

На въпрос на водещата за мажоритарния вот Нотев беше категоричен:

„Аз не приемам за по-полезна, по-рационална и по-подходяща за нашите условия мажоритарната избирателна система. Тя има своите недостатъци. Тези 600 000 гласа, които Обединени патриоти получихме на президентските избори ще бъдат заличени. Това ще е резултатът. Половината от българските граждани остават непредставени в Народното събрание“.

Според него много от гласувалите на референдума не са знаели какво точно означава мажоритарната система и такава каквато се предлага в момента няма никъде в Европа.