|

Акад. Черньо Чернев: Задължително да се приеме идеята на АТАКА за вероучението

Волен Сидеров

Българската история злонамерено е прикривана и умишлено е манипулирана от приятели и неприятели

Учен в Казан казва, че българите са създали 53 държави

 

- Издал сте книгите „Българите в Крим“, „Ролята и значението на българското културно наследство в Русия“, „Глаголицата – азбука на Бога“, „Света гора“ „Тайни и загадки от древния Анхиело“ и други за българската история.

- Да, защото българската история е прикривана злонамерено, умишлено е манипулирана от приятели и неприятели. Един евреин от български произход на неочаквана среща в Турция ми каза: „вашата история е велика, на 6000 години сте, тя се крие съвсем умишлено зад стените на Ватикана“.  Това ми даде повод да започна да пиша книги и вече 13 години това правя. Между другото беше директор на музея в Тел Авив.

- Той откъде знае това? Запознал се е с някаква документация, която разкрива българската история или е чувал за това нещо?

- Знае, дори ми подсказа някои от темите, за които започнах да пиша.

- То не е нужно да си напълно посветен или да знаеш, че зад дебелите стени на Ватикана има скрити източници. Белгийският учен Харалд Харман изследва писмеността от плочката от Градешница. Казва, че това е писменост, която е отпреди 6000 години преди Христа. Имаме преки потвърждения и доказателства на световно известни учени, които твърдят, че по нашите земи има писменост и цивилизация преди Шумерската и Египетската. Защо това не го експонираме? В моите и ваши книги го има, също. Ние сме най-старото население на Балканите. Защо тази теория не влиза в официалната линия?

- Думите ви ги повторих на международна конференция в Уляновск, Русия пред представители на седем републики, в които има българи. Признаха тезата ми и дори получих високо звание почетен академик на Чувашката академия на науката и изкуството.

- В „Глаголицата – азбука на Бога“ разглеждате появата на българската азбука, глаголицата, за която учим, че е създадена след кирилицата. Така ли е наистина, защото знам други версии, които казват, че глаголицата е изконната българска азбука?

- В глаголицата има кодирани невероятни неща. Позволих си да попитам НАСА какво има в тази глаголица, защо е само с главни букви, какво има зад всяка отделна дума. Оказа се, че глаголицата има скрита координатна система на Сириус, тройната звезда, аз лично открих кирилски връзки до едни статуи на остров Самотраки в Мароко

- Когато създавах АТАКА, сложих първият знак на глаголицата „АЗ-ът“ за  символ на партията. Той е на нашите знамена, емблеми, значки. Но оставам с убеждението, че малко хора знаят истинската същност на фактите, за които говорим. Защо тези неща не влизат в т. нар. официална история?

- Крият злонамерено историята на един велик народ. Един голям български учен в Казан Фаргат Нурадинов казва, че българите са създали 53 държави. Бях на дискусионна маса в столицата на Казан и им го казах, те признаха. Зададох веднъж публично въпросите: има ли славянски цар, славянско царство и славянска азбука или е българска. Не е църковно-славянски, а е църковно-български! Някои от нашите велики съседи, приятели и неприятели, не искат да признаят, че сме богоизбран народ. Това го доказвам в книгата с факти. От много години съм в библиотеките на Ватикана и в Истанбул – чета в оригинал и знам за какво говоря и никой не е доказал противното.

- Произведение като „Ключ болгарского езика“, написано в Букурещ през  1865 г. от Георги Раковски, например не се изучава в историята. Освен поет-революционер, той всъщност е един много задълбочен учен, който обяснява корените на нашия език и произход. Поддържа теорията, че сме автохтоново население. Книги, като „Произходът на българите и начало на българската държава и българската църква“ от д-р Ганчо Ценов, също са дълбоко неизвестни. Отбелязвам Ценов, защото в тази епоха е единственият истински хабилитиран български историк от Берлинския университет. Въпреки това, отношението към него е нихилистично и го отхвърлят. А той десетилетия наред прави изследвания, за разлика от другите историци, ползва в оригинал староеврейски, старогръцки и латински.

- Пренебрежителният тон на съвременните учени е проява на слабост, т.е. те не искат да признаят това, което е очевадно и за което пише д-р Ценов, за което пиша и аз, ползвам оригинални източници от Ватикана, Вселенската патриаршия. Преди месец заведох двама български професори в Света гора. Видяха, че историята е не Славяно, а Славноболгарска. След което отидоха в музея на Филипи край Кавала и там на две огромни плочи пише на старобългарски: „Аз, Пресян, баща на българския цар Борис, обявявам границите на България.“ Влязох при директора и му казах на гръцки език да ми върне парите обратно, това е изконна българска територия. Той се шашна.

- От АТАКА настояваме да се вкара вероучението в училищата. Какво смятате по този въпрос?

- Християнството е основа на държавността. Вероучението трябва да бъде вкарано в училищата, задължително. Тези, които отхвърлят вашето предложение не са българи. Интересно защо в България не желаят да се изучава вероучение. Как може в Крим, където са 175 националности, да може. Как може в другите републики да се изучава – тук не?

 Цялото интервю гледайте на www.alfa.bg