|

АТАКА, ВМРО и НФСБ: В 44-то НС да се актуализира бюджетът и да се увеличат пенсиите

Коалиция „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ ще настояват в 44-я парламент да се актуализира бюджета и да се увеличат пенсиите. Това стана ясно от думите на Красимир Каракачанов в интервю за предаването „Неделя 150“ по програма „Хоризонт“ на БНР.

На въпрос дали се сърдят на ГЕРБ, че са копирали части от програмата на Обединени патриоти, той коментира, че се радва, защото все пак са разбрали кои са важните неща за българския народ.

Темата с резерва на българската армия, темата за битовата престъпност, темата за ниските пенсии са неща, за които Патриотичният фронт и АТАКА в 43-тото Народно събрание сме се борили последователно. Ние предложихме минималната пенсия да стане 300 лв. и така да се увеличат всички останали , предлагахме наборна военна служба, предлагахме законопроект за резерва на армията, предлагахме програми за борба с циганската битова престъпност, припомни още Каракачанов.

По думите му всичко това е отхвърляно, заради криворазбрана политическа коректност, за да не ни се разсърди този или онзи посланик и да не ни се скара някой от Брюксел.

Патриотите смятат, че номинацията за следващ български еврокомисар трябва да бъде обсъдена публично.

Според тях е крайно време да разберем, че европейските институции не са място, на което ние трябва да изпращаме политически назначения, които да получават само добри възнаграждения. Българските представители трябва да са активни и национално ангажирани.

Какви мерки предлагат за справяне с мигрантите?

Според Патриотите проблемът с бежанския наплив към страната ни не е решен и това е основното предизвикателство. Необходими са ясни и категорични мерки относно нелегалните мигранти. Видеонаблюдението по границата в момента почти липсва, като трябва да има и засилено присъствие на жива сила.

Нелегалните имигранти, проникнали на територията на България, трябва да бъдат настанявани в общежития и лагери от затворен тип, а не да бъдат разселвани във вътрешността и да ходят свободно из цялата страна, както се случва в момента. Трябва да има лагери в близост до границата от закрит тип.

Как ще борят циганска престъпност?

Има цели региони, в които циганското население става все повече. Това население не иска да се образова и да работи. Битовата циганска престъпност в някои региони е почти неконтролируема. Тази битова престъпност трябва да бъде обуздана.

Другият въпрос е безконтролната циганска раждаемост. България трябва да въведе модел за стимулиране на грамотната раждаемост. Детските помощи за повече от две деца да зависят от това дали родителите имат средно образование.