|

АТАКА пита ГЕРБ какво искат да променят в Конституцията

С Велико Народно събрание ще сменят държавните граници, държавния строй, статута на държавата или официалния език?

През изминалите дни вестниците платено щедро съобщиха от първите си страници огромно заглавие „ГЕРБ поиска Велико Народно събрание“. И се описва как и къде седнали лидерите на партията, казали нещо и то веднага става чело на всекидневник в България. Интересно, когато аз или моите колеги от „Обединени патриоти“ седнем и кажем нещо, защо не става първа страница на тези вестници? Защото всичко това се плаща.

В случая, платената пропаганда на ГЕРБ, че искали Велико Народно събрание, трябва да ни зарадва ли? А защо го искат, не казват.

По Конституция Великото Народно събрание има правомощия да променя границите на страната, да превръща държавата от унитарна във федерация, да променя държавния строй. Например от република да стане монархия или президентска република, вместо парламентарна, както и да се променят текстове, които визират това, че православието е традиционна религия в България или че българският език е официалният език в България.

Всичко това е заложено в сегашната Конституция, която ГЕРБ иска да промени.

Защо и какво иска да промени?

Само, че тези, така наречени медии, които с огромни букви на първите страници отбелязват какво са поискали от ГЕРБ, нямат смелостта, интелекта и обществения ангажимент да попитат същия този ГЕРБ и неговите партийни лидери Борисов и Цветанов какво точно искат да променят в Конституцията?

Защо им е Велико Народно събрание? Няколко пъти АТАКА попита от ефира на АЛФА ТВ, но отговор не дочакваме. Телевизията ни се гледа и от бившите управляващи и от сегашните. Следят я с цел да разберат какво точно могат да откраднат, какво да присвоят или да го представят като своя идея, но не и да отговорят на най-резонния въпрос – защо искаш Велико Народно събрание, какво искаш точно да променяш в българската Конституция – държавните граници на България, държавния строй в България, статута на държавата – да стане федеративна и да има автономни републики, може би, които

Турция да присвои

или пък да няма официален български език, а да бъдат, примерно турския, циганския и още други езици официални заедно с българския, какво точно искаш да промениш? Това е въпросът, който трябва да задават журналистите на ГЕРБ, но не го правят.

 

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник по ТВ „Алфа“ на 12 февруари 2017 г.