|

В последния кабинет грешката „Кунева“ не беше една

В централната всекидневна преса се натъкнах на едно огромно заглавие, на едно откровение: „Кунева беше от големите ми грешки“, казва Бойко Борисов във Велико Търново. А, сега де! Кунева била от големите му грешки. И в статията се обяснява, че бил принуден от реформаторите да я сложи за вицепремиер и то точно на образованието. Спомнете си, че Кунева искаше да дава пари на циганчетата, които не ходят на училище, на техните семейства, за да накарат децата си да отидат на училище или с други думи държавата да подкупва тези, които не искат да се учат.

Слава Богу, имаше обществена реакция и това не се случи. Освен това  правителството подаде оставка.

Стана ясно, че Еврокомисията замразила еврофондове за образование, тъй като липсвало прозрачност и конкуренция при избора на външни експерти. Това е при управлението на същата Кунева. В крайна сметка Борисов признава, че това било негова грешка. Ако беше само тази грешка, Кунева с мед и масло да я храним, да й носим закуски и да й се радваме.

Само, че грешката „Кунева“ не е една. В това правителство имаше много грешки. Като цяло, не знам дали това правителство не беше грешка. Не искам да се задълбочавам, вече има толкова много специалисти, политолози, коментатори, умни глави, които ходят от сутрин до вечер по студията, те са членове на институти по дясна политика, либерална политика, лява политика, пазарна икономика, общо взето, всички са платени от държавния бюджет на САЩ и от парите на Сорос и по цял ден обясняват кое е добре, кое е лошо за демокрацията. Какъв съм аз да се сравнявам с тях. Само мога да кажа, че грешката „Кунева“ не беше единствената в този кабинет.

 

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник по ТВ „Алфа“ на 12 февруари 2017 г.