|

Илиан Тодоров: АТАКА настоява всички концесионни договори да бъдат показани на народа!

Вие сте запознати с дългогодишната борба на Волен Сидеров срещу чуждестранните компании колонизирали страната ни. Прекрасно знаете за 11 годишната битка на партия АТАКА срещу чуждите държавни и общински монополни електроразпределителни дружества. Срещу онези, които измъкват златото на България. Срещу тези, които ни продават собствените ни води, срещу всички чужди колонизатори, които изсмукват десетки милиарди левове от националните и природните богатства на България. Финансови средства, които от години се изнасят от България докато същите могат да бъдат използвани за ударното повишаване на жизненият стандарт на българите. Милиарди левове генерирани от българските национални богатства, с които могат да се увеличат пенсиите и заплатите в страната. Да бъдат използвани в сферата на здравеопазването, образованието и като цяло за един по-висок на стандарт на живот за българските граждани.

За съжаление години наред природните ни богатства не работят в интерес на българите.

Вместо това българското злато, медта, среброто, ценните метали, стратегически суровини  и водни ресурси днес обогатяват канадци и французи.

Този пагубен неолиберален модел превърна страната ни в икономическа пустиня, в която най-бедният европеец в лицето на българина плащайки своите сметки за ток директно дотира по-високите пенсии на чешките пенсионери.

За съжаление в тази неолиберална вакханалия участваха и продължават да играят своята роля и редица представители на българският политически елит. Последното доказателство за това твърдение е приетият от ГЕРБ в края на мандата на 43-то Народно събрание „Закон за концесиите“.

Ние от АТАКА реагирахме веднага на тази лудост  и още на 27 януари тази година ПП „АТАКА“ настоя президента на Република България г-н Румен Радев да наложи вето върху Закона за концесиите.

Няколко дни по-късно, на 2-ри февруари тази година президента Радев  се вслуша в нашият призив и наложи вето над Закона за концесиите, от което ние от АТАКА сме удовлетворени.

Нека напомним, че няколко дни по-рано г-н Радев поиска от служебното правителство ревизия на кабинета „Борисов 2”

В тази връзка, днес ние от АТАКА се обръщаме отново към г-н Радев с призив да поиска от служебното правителство да направи ревизия на всички концесионни договори подписани от правителствата управлявали България през последните 27 години.

Обръщаме се към президента на Република България с желанието да поиска от служебното правителство да направи публично достояние (да изкара на бял свят) всички концесионни договори, чрез които страната ни е ограбвана.  До този момент тези договори бяха една от най-дълбоко пазените тайни в България. Нека сега същите да станат публично достояние.

Нека целият български народ, журналисти, общественици и всички ние да разберем кой е подписвал тези концесии, какви са концесионните такси и как е разграбвана България.

Не смятам, че г-н Радев би имал от какво да се притеснява от подобен акт в интерес единствено на българския народ.

И дано не греша за последното!