|

Отхвърлиха декларация на Патриотите против мигрантски центрове в Шумен

Обединените патриоти от АТАКА, ВМРО и НФСБ в Шумен за пореден път се опитаха да прокарат в Общинския съвет декларация против заселването на нелегални имигранти и срещу  изграждането на центрове от отворен и затворен тип на територията на общината. Тя обаче беше отхвърлена от останалите партии. От Реформаторския блок дори я нарекоха „всяваща страх сред населението“.

Подобна декларация срещу изграждане на центрове за мигранти вече бе приета в редица общини по инициатива на Патриотите – Мездра, Стара Загора, Сливен, Русе, Велико Търново, Ловеч, Враца, Бургас, Горна Оряховица и др.

„През последните месеци в публичното пространство се появи информация за въвеждане на нови мерки за разрешаване на ескалиращата имигрантска криза в България. Съществува реална възможност Германия, която изпитва най-силно имигрантския натиск, да изиска от България да приеме обратно имигрантите, които са регистрирани първоначално на наша територия. На този фон съвсем не е случайно и изказване на ексвицепремиера Румяна Бъчварова, че Общините в България сами трябва да вземат решение дали да заселват имигранти на своя територия. Затова Патриотите предложиха да бъде приета тази декларация.  Те смятат, че е основателна тревогата на шуменци и са длъжни да защитават интересите им.

„Не бива да бъдем потърпевши от европейската политика на криворазбрана солидарност и на късно осъзнати грешни решения, по отношение на мигрантската криза в Европа“, убедени са шуменските националисти. Въпреки това,  документът не бе приет.