|

Патриотите блокират границата с Турция седмица преди изборите

1000 автобуса се готвят да влязат в България, ще ги спрат с жива верига

Патриотите ще блокират границата с Турция поне седмица преди парламентарните избори у нас. Това стана ясно от думите на съпредседателя на коалиция „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов в телевизионно участие през седмицата.

Той обяви, че за изборите 1000 автобуса се готвят да влязат поетапно от Турция. Ние ще затворим граничните пунктове. Ще преградим с жива верига, рейсове и коли. Не може някой да ни се бърка във вътрешните работи по брутален начин, категоричен бе той. Запитан дали не се притеснява от евентуални арести при блокада на граничните пунктове, Каракачанов отговори: „Нека българската държава да накаже тези, които защитават нейните интереси. Мислите, че ме притеснява това да ме арестува някой ли? Не могат да ме уплашат с арест. Ако държавата не се заеме да реши този проблем, той ще продължава“.

Каракачанов е на мнение, че ГЕРБ, БСП и ДПС нямат интерес от обединение на патриотичните партии. Той подчерта, че за пръв път някой е изместил ДПС от ролята на балансьор.

По думите му до ден-днешен посланикът на Турция в България се меси във вътрешните работи на страната ни. Каракачанов настоя, че третият мандат за съставяне на правителство, който е трябвало да бъде връчен на „Обединени патриоти“, е осуетен след натиск от Анкара. Той има информация за упражнен натиск върху президентството и Министерския съвет.

Каракачанов отбеляза, че винаги е имало намеса от страна на Турция в изборите, които се провеждат у нас. Според него изселническите организации там се финансират от външното министерство на Турция.

В българския политически живот има доста безгръбначни хора. Българската политическа класа гледа какво ще ѝ кажат отвън, каза той.

Запитан дали наистина са обединени „Обединените патриоти“, Каракачанов подчерта, че това е коалиция от три партии с различни ръководства. Тези три партии са много по-единни от БСП и ГЕРБ с вътрешните им проблеми, заяви той.

Сбъркано е нашите политици да се правят на леви и десни, и да заробват държавата, заключи той.