|

Патриоти ще се борят да не се вдига токът

Световната банка (СБ) настоява токът отново да се вдигне, стана ясно преди няколко дни.

Защо иска това повишаване на цената?

Защото това е нейната същност. Тя е колониален инструмент. Това го твърди Джоузеф Стиглиц, който е нейн вицепрезидент преди години. Той получи Нобелова награда за икономика, след което започна да пише книги какъв колониален инструмент са Световната банка и Международният валутен фонд. Бил на най-високия връх, получавал е огромни заплати, но все пак в някакъв момент човекът се е осъзнал и в една от книги си казва, че СБ служи да поробва народите и икономиките на по-неразвитите държави, за да може международните корпорации да изсмукват всичко от тях и да ги експлоатират. Това се случва и с България. Понеже предстоят избори, нов парламент, ново управление, поскъпването на тока, както иска СБ, зависи от следващото правителство и мнозинство в парламента.

Обединените патриоти ще се борим да не се вдига тока. Дали обаче ще имаме възможността да надделеем е въпрос, който решават избирателите. Те държат лоста на властта. Избират негово величество Сакскобургготски – той им продава Енергото на чужди държави, продава БТК; Избират Борисов – той прави концесиите до живот и тези, които ни извличат златото да са спокойни, че още 150 години напред ще си го правят; избират Патриотите – всичко това спира. Златото престава да бъде изнасяно от България, токът престава да бъде повишаван от грабителските фирми, чуждестранни грабителски фирми  биват изгонени, България започва да разполага със своите ресурси и да ги разпределя. Те ще бъдат насочени към българското население, а не към чешките или канадските пенсионери.

Има един регулатор КЕВР, който би трябвало веднага да се противопостави. Негов шеф е г-н Иван Иванов от СДС, върл либерал, евроатлантик и поддръжник на колониализма, така че той няма да се противопостави. Трябва да се смени ръководството на КЕВР и цялата философия за правене на печалби от енергетиката в България. Това могат да го направят само смели хора с кауза, каквито са Патриотите. Затова те трябва да бъдат първа сила на изборите.

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“ от 19 февруари 2017 г.