|

Сидеров за маневрите на НАТО в Черно море: Не е работа на служебния кабинет да взема стратегически решения

На служебния кабинет не му е работа да включва страната ни в стратегически и засягащи по-нататък политиката на България решения. Той трябва да подготви изборите и нищо други. Това е по конституция, коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров по повод срещата на НАТО, на която служебният министър на отбраната Стефан Янев се присъедини към решение за провеждане на маневри на НАТО в Черно море.

Можеше да кажат, че са служебен кабинет и ще изчакат да се избере парламент, да се състави редовно правителство и тогава вече военен министър или премиер да ходи на срещи на НАТО, смята националистът.

Според него Румен Радев, който назначи това правителство, трябваше да отклони срещата на Янев на 16 февруари 2017 г.

Припомняме, че съветът на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО взе решение за увеличаване на военновъздушното и военноморското присъствие в района на Черноморския басейн, като част от приетото предно решение (във Варшава, 2016 г., срещата на високо равнище) за разполагате на сили на НАТО.

Сидеров отбеляза, че при служебния кабинет не можеш да търсиш отговорност, докато при редовно правителство, политическите сили в парламента и обществото могат да обсъдят и дадат мнение.

По повод нападките на Борисов и Нинова, той заяви, че е предизборно между двамата лидери, но не се решава основната тема – каква позиция трябва да заеме България.

Шефът на НАТО Столтенберг събра военните министри и приеха решение, че ще има учения. Но какви учения, кой ще участва, това още не е изяснено, подчерта Сидеров.

Стана ясно, че алиансът ще увеличи военноморските учения в района на Черно море в допълнение към засиленото си сухопътно и военновъздушно присъствие край границите на „агресивната“ Русия.

Според Радев не бива да ни правят впечатление тези военни учения, те са нещо нормално.

Според Сидеров ученията в Черно море са продължение на цялата фронтова стратегия да се размахва оръжие към Русия.