|

Сидеров пред БНР: На изборите Патриотите може да сме първи! Всичко в коалицията ни е наред! Медиите и политолозите да спрат с интригите! Нямаме търкания

„Обединени патриоти” може да сме втора политическа сила, а може да станем и първи на тези избори. Това  изключително много уплаши партии, които се обявяват за основни, но всъщност отдавна не са състоятелни в очите на хората.  Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „12 +3“ по БНР по повод измислиците за напрежение в коалицията на патриотичните сили АТАКА, НФСБ и ВМРО.

На въпрос дали е стабилна конструкцията им, Сидеров заяви: „Вие се тревожите, не можете да спите, може би кръвното сте качили. Успокойте се, всичко е нормално. Регистрирахме коалицията за изборите. Разбрали сме се колегиално, няма никакви проблеми, никакви търкания. На какво основание правите тези заключения за напрежение?, попита той водещата.

Тя отговори, че „един политолог“ така казал.

„Това е нелепа интрига. Не знам кой е този политолог и как точно наднича в нашите отношения, но това са категорично поръчкови неща, защото нашият успех на президентските избори разбърка доста схемата на политическия  елит. Изместихме категорично ДПС и вече не са този балансьор, който беше 20 и няколко години“, подчерта Сидеров и попита за името на политолога, но така и не получи отговор.

Според него добрият резултат на Патриотите е довел до стрес в някои опоненти и това може да се види по реакция на основни медии, които подминават успеха и качването на доверие за АТАКА, НФСБ и ВМРО.

„От сутрин до вечер медиите се занимавате с реформатори и Радан. Мисля, че в момента живеем в медийната ера на това какво ще направи Радан“, каза още Сидеров.

На въпрос за депутатските листи, Сидеров заяви, че са разпределили места на водачите, всичко е с изключително консенсусно съглашателство. „Ние не сме вторачени в местата за депутати. А на какво ще заложим като идеи“, подчерта той.

По повод програмата на Патриотите за изборите през март Сидеров обобщи, че ще предложат същото, което досега са правили с всички усилия и с енергията – да тласкат нещата в добрата за българското общество посока. „Да излезем от колониалния режим, да си върнем богатствата, които ни ги заграбват и изнасят навън, да не сме 10 пъти по-ниско платени от европейците, да се избавим от мигрантските вълни, които застрашават идентичността ни, да се справим с битовата престъпност, да сложим повече антиглобализъм в българската политика, което ще е полезно и оздравително“.

Волен Сидеров е категоричен, че в момента Патриотите не поставят варианти с кого да се коалират за бъдещо управление, а са с амбицията да станат първа политическа сила. „Когато излизаш с нагласа да победиш, тогава побеждаваш. Сега поставяме като вариант единствено как може по-пълноценно и с повече хора да стигнат нашите послания и те да се приемат. Да се разбере, че експериментите с българското общество трябва да намалеят до минимум, че трябва да върнем здрав смисъл в политиката, който можем да наречем модерен патриотизъм, антиглобализъм, с повече идентичност. Това, което го правят между другото европейски държави като Унгария и други, в тази посока да си насочат погледа българите“, пожела Сидеров.

В заключение поиска да стане ясно, че тримата лидери на Патриотите  не са еднакви като характер и изказ, но пък се допълват така, че хората възприеха обединението много добре.  „Ние сме хора, които се познаваме от години, знаем си слабостите и силните страни и това ни помага да действаме компромисно“, завърши той.