|

Стената на срама! Тези евродепутати гласуваха „ЗА“ СЕТА

Търговско споразумение между Канада и ЕС отваря пътя за големите монополи и корпорациите, ощетява държавите

Обединените патриоти се обявиха против СЕТА още преди месеци. Според тях ще има сериозни негативни последици за Европа и България в частност основно за малкия и среден бизнес. Въпросите, които повдига споразумението за нашата страна, са повече от ползите, които можем да извлечем. Представителят на Патриотите в Европарламента Ангел Джамбазки гласува против СЕТА на 15 февруари.

 

СЕТА е търговско споразумение между Канада и Европейския съюз. То сваля всякакви митнически и други прегради и отваря пътя за големите монополи и корпорациите. Да допревземат и това, което досега не са.

В него се предвижда, ако корпорацията, идваща у нас например, срещне някакви спънки, тя да се обръща не към българския съд, а към специален арбитражен съд, който се явява наднационален и решава въпросите между корпорацията и страната.

Държавата става безгласна буква

Тя и в момента е с намален суверенитет, а представете си като се ратифицира това споразумение от парламентите. То ще влезе и в българския за гласуване. Отваряйте си очите.

Държавата тогава ще стане абсолютно беззащитна пред корпорацията.

Българските евродепутати, които гласуваха това споразумение на 15 февруари са от ДПС, ГЕРБ, РБ и Станишев от БСП, който после се оправда, че се бил объркал.

Тези хора ги изпратихте в Европарламента да взимат на месец по 15 000 евро заплата, с добавките могат да станат и 20 000. А те гласуват споразумения, които нанасят щети на родината ни.

От време на време си идват в България да говорят мъдро по медиите.

Ще се спра на Андрей Ковачев от ГЕРБ, кoйто по Канал 3 преди време обясняваше, че договорът с Канада бил много добър. След което обаче казва, че не се е запознавал с него. „Не съм чел търговското споразумение с Канада, защото то е много дълго, то е около 1600 страници“, призна Ковачев.

Как ще ги прочетеш. Те правят тези споразумения в едни огромни тестета, които само като ги видиш и се отказваш.

Не го е чел, но го защитава

Откъде знаеш, че това споразумение е добро? Той е станал лобист на тези глобални корпорации, вече е спечелен от тях, образно казано е тяхна агентура и гласува това, което е изгодно за тях.

Има си лобистки кръгове в Европарламента, които подготвят подобни депутати. ГЕРБ са в ЕНП, там им казват за какво да гласуват и те като членове го подкрепят, след което отиват да си пият бирата.

СЕТА вече е одобрено от Европарламента с помощта на ГЕРБ и ДПС. След известно време ще влезе и в българския парламент. Следете с широко отворени очи какво става по този въпрос, защото то засяга вашия живот, вашето бъдеще и на вашите деца – как ще се работи и живее в България, колко ще получавате и при какви условия ще можете да работите у нас, ако изобщо я има България.