|

„Патриоти за София – ВМРО и АТАКА“: Виетнамските общежития да се премахнат!

На тяхно място не трябва да се построяват нови сгради

„Виетнамските общежития“ в столичния квартал „Красна поляна“ са опасни и трябва да започне тяхното поетапно събаряне. Това коментира общинският съветник от „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА“ Карлос Контрера.

Той подчерта, че на тяхно място не трябва да се допуска строителството на нови жилищни сгради, защото от хоризонтално гетото ще се превърне във вертикално. Според него там трябва да има обществена инфраструктура – зелени площадки, спортни игрища, Център за възрастни хора или такива с увреждания.

Този казус с „Виетнамските общежития“, с ромите, които живеят там, криминогенната среда не е от вчера. Това е системен проблем, свързан с липсата на каквато и да е сигурност в този квартал и около ул. „Ришки проход“. Решението е само едно и то е ясно – трябва да се съборят тези постройки и гетото да се ликвидира, защото там където има гето, има престъпност и там всички хора живеят зле, обясни позицията на националистите Контрера.

Циганите, които живеят във „Виетнамските общежития“ и трябва да бъдат преместени – да се разселят, а не да се скупчат отново на едно. В противен случай някъде другаде ще се създаде ново гето, което ще породи несигурност и престъпност.

На 22 февруари ще бъдат представени всички проекти и мерки, свързани с „Виетнамските общежития“. Желанието на местните, които често са жертва на тормоз и кражби, съвпада изцяло с това на Патриотите.