|

„Патриоти за София“ искат повече полиция в циганско гето

Групата на „Патриоти за София- ВМРО и АТАКА“ в столичния общински съвет поиска повече полицейско присъствие в зоната на „Виетнамските общежития“ в кв. „Красна поляна“. Това стана ясно от думите на Карлос Контрера по време на последната сесия на ОбС.

Съветникът подчерта, че III РПУ е абдикирало от идеята за създаване на сигурност в посочените места. Той е алармирал кметицата Йорданка Фандъкова за получен сигнал от граждани, че въпреки приетото решение полицейски пункт на територията на „Виетнамските общежития“ не работи. Едва ли има разумен човек, който не желае там да има постоянно полицейско присъствие, посочи Контрера.

Той обясни, че в отговора си кметът представя синтезирано цялата история на този пункт от 2008 г. до момента, за което изказа удовлетворение, както и от факта, че на място има изпратени сили на Общинска полиция. Контрера обаче е категоричен, че колкото и да се опитва Столична община не може да замести МВР.

Затова той е изпратил и писмо до служебния министър на вътрешните работи с настояване да бъдат изпратени допълнителни полицейски сили в района.

Контрера допълни, че стои отворен въпросът и за цялостна политика за разкриване и поддържане на полицейски пунктове.

Столична община е изградила и поддържа много помещения за полицейски пунктове, но проблемът е в липсата на кадри, стана ясно още от отговора на кмета.