|

43-ят парламент ни остави по 87 000 лв. заем на човек

Нито едно от важните предложения на АТАКА за вдигане на доходите и ограничаване на мигрантите не беше прието

296 закона, 313 решения и 3 декларации са приети в 43-то Народно събрание. Вие усетихте ли подобряване на живота си от това? Не, разбира се. Това е сухата статистика.

От тези 296 приети закона отсъстваха предложените от партия АТАКА. Ние внесохме 32 законопроекта, но те бяха отхвърлени.

От таблиците на един доклад става ясно какви са типовете закони, предложени от ГЕРБ – управляващата досега партия и от партия АТАКА, която не е управляваща. В тях се вижда какъв е приоритетът в законодателната дейност.

30% от предложените закони на АТАКА се отнасят до правосъдна тематика. На второ място с 16,3%  е труд и социална политика.

На ГЕРБ най-много са в сферата на правосъдието, а социална политика е най-долната част – 4%.

Не ги интересува проблемът за бедността, проблем на повече от 2 милиона българи. Нашите закони бяха отхвърляни и неразглеждани, тъй като биха нарушили колониалния статут на България, а е много важно той да се спазва, тъй като страната ни трябва да бъде поробена, да не произвежда нищо, да има ниски доходи, за да може да даваме евтина работна ръка на западните икономики, същевременно да бъдем пазар за всички чуждестранни боклуци, които биват внесени у нас.

9 от законопроектите на парламентарната група на АТАКА засягат социалната сфера:

- Приравняване на минималната работна заплата към средноевропейската. Според нас е важно. За ГЕРБ и подкрепящите ги не беше важно.

- Нулеви ставки за ДДС за хляб, лекарства и учебници, което да намали цените на тези стоки и да облекчи най-вече възрастните хора и родителите. И това беше отхвърлено.

- Въвеждане на прогресивно-подоходен данък, т.е. премахване на плоския данък, който според специалисти ощетява българската хазна с около 5-7 милиарда годишно.

- Защита правата на българския работник пред чуждия. Отхвърлено.

- Корекция на учителските заплати.

- Защита на работниците от произвола на работодателите им.

- Орязване на семейните помощи за непълнолетните майки, които са превърнали раждането в бизнес, знаете кои са тези общности.

Всичко това беше отхвърляно.

Предложихме също законопроекти за корекции в Наказателния кодекс:

- Забрана на позорните демонстрации на хомосексуалност, наричани гейпаради.

- Въвеждане на правото за самоотбрана

- Приравняване на неолибералната идеология към идеологиите, които трябва да се преследват като фашизъм, тоталитаризъм и т.н.

И те бяха отхвърлени от 43-то Народно събрание.

Внесохме законопроекти, които засягаха средствата за масова информация:

- Да паднат новините на турски език.

- Да се предават на живо заседанията на Министерския съвет, който всъщност е реалната власт, там се разпределят парите, там се дават поръчките, а не в Народното събрание.

Поискахме да се приемат и няколко закона, които ограничават нахлуването на мигранти и задържането им в България. Всичко беше отхвърлено от управляващата партия ГЕРБ и тези, които я подкрепяха.

Искам да припомня нещо, което беше прието в това Народно събрание със 161 гласа ЗА и 50 гласа ПРОТИВ, сред които бяха и тези 11 на партия АТАКА. На 25 февруари 2015 г. България да се натовари с външен заем от 16 милиарда лева. Според изчисленията на наши специалисти, заедно с обслужването, лихвите и това, което трябва да се поддържа, този заем фактически нараства на над 40 милиарда. Тоест, всеки български гражданин от новороденото до стареца се натоварва с 87 000 лева. Вие може би сте забравили този факт преди две години. Тегленето на този заем беше подкрепен освен от ГЕРБ, от депутатите на ДПС и АБВ, както и 12 от БДЦ. АБВ по едно време се направиха на опозиция, но специално за този заем, взеха, че ги убедиха. ДПС уж бяха опозиция, но за това решение, което загробва България, изведнъж се оказаха, че са убедени и гласуваха ЗА. Заемът беше реализиран. На същата дата преди 2 години в световни медии започва да се развихря скандал с втората по големина банка HSBС. Банката е обвинена в пране на пари, прикриване на доходи и т.н. Тази банка е една от четирите банки, към които се обръща България, за да получи заема. Т.е. се обръща към една корумпирана банка, в която се вихри скандал, текат разследвания. Това не оказва абсолютно никакво влияние върху гласуването на 161 депутати, чиито имена ги бяхме изброили във вестник „Атака“.

43-тото Народно събрание за мен е поредният колониален парламент. С политиката си той беше приложение на колониалното управление на България, което беше наложено след 1997 г. То предполага у нас да няма социална дейност, хората да получават 10 пъти по-ниски доходи от средноевропейските, да има смъртоносна здравна система, да се ликвидира образованието, доколкото е възможно и България да бъде резервоар за евтина работна ръка на западната икономика. Всичко това се спазваше и от 43-тото Народно събрание. Заемът увеличи още повече тежестта на българите.

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“ по АЛФА ТВ от 29 януари 2017 г.