|

АТАКА пред КНСБ: Ще се борим за развитие и на едрия български бизнес

На 1 март коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ се срещна с ръководството на КНСБ. Лидерът на АТАКА Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев и евродепутатът Ангел Джамбазки обсъдиха със синдикатите основните теми, касаещи интереса на българския народ – пазарът на труда, икономиката, катастрофалната демографска криза, доходите и пенсиите на гражданите.

Според Сидеров, който е водач на ямболската листа, цената на труда е основен проблем. Той беше категоричен, че няма никаква съпротива срещу колониалното робство, за което националистът пише и говори от години.

Всички констатират, че в България доходите са ниски, всички констатират демографската криза и изтичането на хора. Но това беше умишлено направено. България беше превърната в колониална територия. Над 28 милиона лева са оставили българите в касите на чужди компании за храна, дрехи, бензин, ток, вода и банкови услуги. Това наричам колониално робство, заяви лидерът на АТАКА. Той изрази съжаление, че срещу това нямаше достатъчно съпротива през последните десетилетия.

И пред синдикатите Сидеров подчерта, че сега всички партии говорят, че ще вдигат доходите, а когато „Обединените патриоти“ се бореха за увеличение на пенсиите и го предложиха черно на бяло в парламента, всички други отричаха да е възможно.

Хубаво е все пак, че другите партии са стигнали до съществените въпроси на деня, а не се въртят само около т.нар. евроатлантически ценности, смята председателят на АТАКА.

Националистите сме с предимство пред левите и десните партии. Ако едните защитават капитала, другите наемния труд, ние защитаваме всичко, защото за нас нацията е единна. Не може само единият крайник да работи. Иска ми се да има баланс и той е възможен при смяна на модела, сигурен е Сидеров.

Ние искаме развитие не само на малкия и среден бизнес. Всички партии говорят за тях. Искаме развитие и на едрия български бизнес. Трябва да има българска икономика. Нашата кауза е да отвоюваме собствените си права, в това число доходи и заплащане на труда, заключи той.