|

Волен Сидеров в Ямбол: Край на ДПС! Вече ние сме определящият фактор

Патриотите искат граничните войски да се възстановят

Нелегалните мигранти са нарушители на закона и не може да ги толерираме!

От 2005 г., когато формирах партия АТАКА, черната пропаганда не ме остави за миг, защото съм извън системен и развалям схемите на другите. Е, не само оцелях, но раните, които понесох ме направиха по-издръжлив, заяви Сидеров пред ямболии

 

На 6 март Волен Сидеров, водач на листата на коалиция „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в 31 МИР Ямбол, откри предизборната кампания в родния си град.

Той се срещна със стотици съграждани в залата на Общината, където представи предизборната програма на националистите и кандидатите за народни представители от ямболската листа – Мария Цветкова (НФСБ), Боряна Стоянова (ВМРО) и Кръстьо Петров (АТАКА).

В началото на речта си Сидеров сподели, че е истински щастлив да е в родния град. Напуснал е Ямбол преди много години, но споменът за детството, за ученическите му години не може да се заличи.

Сидеров и кандидатите за народни представители в листата на Обединени патриоти бяха посрещнати в Ямбол по стара българска традиция с хляб и сол

На тези, които говорят, че комунизмът бил лош и царяло потисничество тогава, той отговори: „не мога да си представя по-щастливо детство от това, което имах в Ямбол, не мога да си представя по-хубаво ученичество, по-прекрасни учители и съученици от тези, които имах, докато израснах тук“.

„Нашите родители бяха поколение идеалисти. Не говореха за пари, не говореха за бизнес, за далавера. Ние израснахме в едно време, когато беше престижно да учиш, да се реализираш, да участваш в олимпиади, да постигнеш успех в спорта. Това беше престижно, не каква кола караш или колко пари имаш“, констатира съпредседателят на Обединените патриоти.

За пореден път националистът се открои от всички политици, които са се самозабравили и откъснали от народа, като се движат с няколко джипа с охрани. „Миналото не може да се върне, но коренът не трябва да се прекъсва. Трябва да помним откъде сме, трябва да помним какъв живот сме живели, трябва да го оценяваме, трябва да оценяваме и направеното от нашите предци. Иначе ставаме едни прашинки, които вятърът ще отвее. За да не ни отвее вятърът на промяната, ние се връщаме към корена си и заставаме пред хората, които все още можем да погледнем“.

След като спомена вятъра на промяната, лидерът на АТАКА припомни, че след 1990 г. много хора са смятали, че България ще стане изведнъж просперираща като западноевропейските държави. „Видяхме, че това не е така. Видяхме, че има двойни стандарти. Сега оценяваме, че това, което ни говориха за комунизма не е вярно“, заяви Сидеров.

Той отбеляза, че сегашните опустошени като след война сгради в Ямбол навремето са били големи действащи заводи, които са давали препитание на хиляди хора.

По думите му миналото няма да го върнем, белите коси няма да станат черните, но все още може да действаме.

Пред ямболии Сидеров сподели, че от 2005 г., когато формира партия АТАКА и черната пропаганда не го е оставила нито за миг, защото е извън системен и им разваля схемата на другите. „Е, оцелях, не само оцелях, но раните, които понесох ме направиха по-издръжлив и се поучих от грешките“.

По темата за обединението председателят на националистите подчерта, че последователите на АТАКА, ВМРО и НФСБ са го приели много добре в цялата страна. Освен това резултат от сдобряването на патриотите е изместването на ДПС от третото място. „Край на ДПС. Патриотите са вече факторът, който ще бъде определящ“, отсече Сидеров.

„Ако не сме пряко управляващи, то ние ще бъдем остена, който ще ръчка управлението във вярната посока“.

Той беше категоричен, че групата на Патриотите в следващия парламент ще е още по-голяма и мощна.

И когато ГЕРБ се оправдаят за нещо с евроатлантическите ценности или със заповеди от Европа, националистите ще дават пример с Орбан, който може да строи руски ядрени реактори, а ние не можем.

Ако премиерът е от коалицията той ще поиска преразглеждане на споразумението, спиране на пришълците и екстрадиране на тези, които са влезли незаконно. Според Сидеров това са нарушители на закона и не може да ги толерираме.

Той обясни, че т.нар. политически семейства ЕНП и ПЕС диктуват нещата на ГЕРБ и БСП. „Те се правят на леви и десни, но говорят едно и също, ние нямаме тази зависимост“, отбеляза той.

„Ние можем да говорим от името на българския народ, който в голямото си мнозинство е ПРОТИВ нахлуването на пришълци. Ще кажем, че България има своите граници и това са границите и на Европа. Ние ще ги пазим, ще искаме граничните войски да се възстановят. Трябва да покажем, че може да си браним границите и че това не е територия, която може да бъде прекосявана и преминавана от който си иска и както си иска“, изтъкна Сидеров.

В заключение призова: „На 26 март нека повечето ямболии да гласуват за номер 17, не само защото ще гласуват за свой съгражданин, а защото това е верният път за България. С нами Бог!“

Председателят на АТАКА в Ямбол Кръстьо Петров, който е в листата на Обединени патриоти, отбеляза, че на 29 декември Общинският съвет е гласувал повишаване на такса смет. Въпреки, че ПП АТАКА гласува ПРОТИВ, двата гласа са се оказали недостатъчни за съпротива.

Благодарение на общинските съветници от партията на Сидеров беше приета декларация да не се приемат под никаква форма мигранти в Ямбол.