|

Волен Сидеров на Трети март пред храм-паметник „Св. Александър Невски”: Възраждането на България е във вашите ръце

Взехме трето място на президентските избори, сега очакваме българският народ да ни даде първото място

Скъпи съратници, братя и сестри българи, ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ОСМАНСКО ТУРСКО РОБСТВО!

Отбелязваме този празник с шествие и митинг пред храма „Свети Александър Невски”. Тази година сме обединени, не само АТАКА, тук са ВМРО, НФСБ – „Обединени патриоти”. Заедно отиваме на избори. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Всички тук сте стари бойци, минали през какво ли не, знаете много добре какво преживяхме, за да устояваме нашата кауза. Сега направихме нещо много важно, значително и невиждано в българската политика – не разделяне, а събиране. Това вече е гаранция за успех. Българският народ оцени нашето обединение на президентските избори и ни даде трето място. Сега очакваме българският народ да ни даде ПЪРВО място.

Няма да говоря срещу никого и няма да нападам никого, защото всички политици са българи. Каквито са българите като общество – такива са политиците, с това трябва да свикнем и да почнем да поправяме себе си, от там да поправим и политическия елит. С какво ние сме по-различни и с какво ние заслужаваме повече доверие? С това, че доказахме, че можем да се борим за нашата кауза. А нашата кауза е да живее добре българският народ в защитена държава, защитена от нелегални мигранти, защитена от чужда колонизация, от ограбване и от мизерия.

Няма нужда сега да излизаме на кастинг, на тест, да доказваме себе си. Ние сме се доказали. Поради лоша медийна пропаганда ние бяхме изтласквани и посочвани като неподходящи за управление. Сега е дошъл моментът, тъй като в целия свят има промяна, да се връщаме към традиции, да се връщаме към национален суверенитет, да се връщаме към защита на собствените национални интереси преди всичко. Това не означава вражда спрямо другите държави. Това означава защита, имунитет за българския национален интерес. Досега той беше жертван под натиск отвън. Слаби и безхарактерни управници се подаваха и продаваха България за жълти стотинки.

Този период завършва, защото се променят нещата – от Съединените щати през Европа, в Русия, в Азия, ако искате в далечните държави и в България. Ние сме длъжни да отговорим на тези промени, защото вече имаме обединение на патриотите, които имат ясна програма за възвръщане достойнството, икономическия суверенитет и стандарта на живот на българите. Каквито трябва да бъдат, не каквито са сега. Това намерение на патриотите ще стане реалност със силата и вота на българите на тези избори. В Европа се очакват промени на елитите на управляващите. Във всяка голяма европейска държава ще има избори тази година. Там ще бъдат сменени провалилите се вече управници с други, които държат на националния суверенитет. Такива управници вече идват на власт, това ще стане и в България, с ваша помощ, с Божия помощ.

На 1 януари 2018 г. България става домакин на Европейския съюз. Патриотите сме най-сериозни критици на ЕС, който трябва да се промени. Но това домакинство трябва да бъде в ръцете на Обединени патриоти, за да можем да поставим въпросите, които вълнуват България и Европа.

Ние в управлението, начело или заедно с някого, ще поставим въпроси, които не се поставяха досега:

-         За границите на Европа – има ли Европа граници изобщо, пази ли ги? Ние сме на самата граница. Как ще продължава европейската политика по този въпрос? Ще идват ли още и още вълни от нарушители на закона, престъпници, за които Европа отваря обятия и ги приема? Не! И не трябва. Но това трябва да го кажем ние. Ние трябва да зададем въпросът.

-         България ще се развива ли икономически или ще бъде втора, трета категория?

-         България ще развива ли собствена енергетика? Ще й се пречи ли, когато прави свои проекти? Ще идват ли тук да размахват пръст?

Това са въпросите, които само патриотите могат да поставят, никой друг! Ние видяхме всички управленци досега. Те отиват в Брюксел, снимат се с Меркел и се прибират, за да обясняват, че нищо не може да се направи и всичко върви правилно. Не върви правилно, ние го усещаме. Последни сме по доходи, демографски срив, изтичащи от България млади хора. Няма смисъл да повтарям азбучните истини, всеки ги знае, всеки ги повтаря. Но как ще успеем – с характер, мъжество и смелост.

Това може да го направят само „Обединени патриоти”.

Може да сме различни като характери и като лидери, но искаме едно –

БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕБЪДЕ! БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ СВОБОДНА

Както беше освободена през XIX век с кръвта на 200 000 руски, финландски, румънски войници и офицери и разбира се, героизмът на българските опълченци, които показаха на Шипка как се брани родна земя до последната капка кръв. На всички тези

ПОКЛОН! ВЕЧНА ПАМЕТ! ЧЕСТ И СЛАВА!

Без тях България щеше да бъде турска провинция, нямаше да се говори на български, нямаше да пише на кирилица на тези знамена.

Възраждането на България е в наши ръце, във ваши ръце, в ръцете на поколенията, които израстват, нашите деца и внуци. В техните ръце трябва да оставим една вече стабилизирана България, за да може тези, които избягаха най-далеч, да се върнат и да кажат – от Родината по-хубаво няма.

Обединените партии – АТАКА, ВМРО, НФСБ и всички организации, които се присъединиха ни чака една трудна, но благородна работа на тези избори – да убедим колкото може повече българи, че тяхната съдба, техният живот е в техни ръце, а ние сме инструмента, през който ще станат нещата.

Ние „Обединени патриоти”!

Да живее България!

Да живее свободна България!

Реч на Волен Сидеров на 3 март 2017 г.