|

ГЕРБ и БСП с махленски разправии, вместо с дебати за бедност и мигранти! KOМЕНТАР на СИДЕРОВ

Изминалите дни бях в своя избирателен район 31-ви МИР – Ямбол. Това е родният ми град. Имах срещи и в областта – Стралджа, Бояново, Елхово, Маломир, Тенево. Предстои да обиколя още много други места в района, защото искам да се видя с колкото се може повече хора. Първият въпрос, който им задавах на място беше дали са посещавани досега от друг лидер на парламентарна партия. Отговорът навсякъде беше НЕ. Имам предвид местата извън областния град. В моя избирателен район водач на листата на БСП е Кристиян Вигенин, който беше външен министър в правителството на Орешарски. В родното му село Бояново, където бях аз, хората казаха, че не ги е посещавал. Аз им припомних, че той легитимира фашистката украинска хунта след преврата 2014 г. Този човек беше може би първият външен министър на друга държава, който отиде на място да стисне ръката на министър-председателя превратаджия Яценюк и да се снима с него. Яценюк се заканваше да избива православните свещеници и всички, които не са по негово разбиране украинци, включително и българите, които живеят там. Те бяха застрашени и затова гласуваха категорично ЗА отделянето на Крим от Украйна. В тези избори, моите основни призиви към хората са да мислят, да разсъждават, да не повтарят грешките си да слагат на власт партии и личности, които са работили ПРОТИВ нашите интереси. Защото да си развалим връзките с Русия е ПРОТИВ нашите национални интереси – не руските, не американските – нашите, българските диктуват да имаме добри отношения с големи, близки нам държави, от които можем да имаме голяма полза – икономическа и културна. Вигенин отиде да легитимира една фашистка хунта, която направи кървав майдан в Киев и за която мнението на всички честни хора по света е, че е хунта.

Другият кандидат, с когото се съревновавам в Ямбол е представител на ГЕРБ, местен лекар, не е известен с никаква обществена дейност, може би е добър човек, но това не е професия, не е обществено занимание, не е мисия. Това са хората, излъчени от основните парти, които претендират за властта. И едните, и другите непрекъснато се занимават с махленски разправии по медиите, вместо да говорят за важните въпроси – как ще се справят с бедността, как ще раздвижат икономиката, как ще защитят България от нелегални мигранти.

В елховското село Бояново правят непрекъснато протести, тъй като отново се канят там да сложат лагер за 2000 мигранти.

Ние „Обединените патриоти“ сме категорични по този въпрос. Не само затваряме границата, но и екстрадираме, извеждаме от страната всички нелегално влезли. Така както направи Орбан в Унгария със специален закон. Който влезе нелегално го арестуват, вкарват го в специално затворено място до границата, не му дават да се разхожда из страната – да изнасилва, да пребива и да се развява по центъра на столицата им. След затворения лагер е връщан там, откъдето е дошъл. Защо и в България да не стане. Може, с номер 17 на изборите.

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“ по АЛФА ТВ от 19 март 2017 г.