|

Илиан Тодоров от АТАКА пред Блиц: Kато се стопли, ще ни залеят с мигранти! Трябва да сме на власт, за да ги спрем

Предизборната кампания на партиите е в разгара си. Илиян Тодоров от ПП ATAKA сподели пред БЛИЦ впечатленията си от обиколките из страната и открои най-големите проблеми в момента. Сподели какви са очакваните резултати на „Обединени патриоти“ за предстоящите избори и колко ще просъществува бъдещият парламент. Илиан Тодоров е водач на листата в Кюстендил.
- Г-н Тодоров, как виждате предизборната кампания до момента – Вашата лична и тази на партията?
- Кампанията върви нормално. Всичко е наред. Структурите ни са амбицирани да направим един хубав резултат с достойно представяне.
- Има ли нещо, което да Ви направи най-голямо впечатление в обиколките из страната?
- Младите хора масово бягат в Италия и Испания, тъй като нямат работа. Безработицата е ужасно голяма, особено в област Кюстендил и разбира се ниските пенсии. Но наистина безработицата е сред най-ужасните неща в цялата страна.
- Какво е Вашето предложение за справянето с масовата безработица?
- Постоянно ни обясняваха как ще влезем в ЕС и в НАТО и чуждестранните инвеститори моментално ще потекат, ще се отворят нови работни места и ще се справим с този проблем. За жалост, нищо не се случи. И ние от АТАКА сме го казвали многократно – щом няма чуждестранни инвеститори, които да спрат обезлюдяването на областите, държавата е тази, която трябва да създаде работни места. Говоря за фабрики и българско производство. Разбира се, сега ще бъда обвинен в пропагандиране на комунизъм и подобни отживелици от едно време. Това не е така. Най-различни икономики в Европа, например Франция, Германия, Белия, или държави като Австралия и Канада, там държавните компании играят огромна роля. Както във военно промишления комплекс, така и в комуникациите, примерно. Държавата е тази, която трябва да открие работни места, за да може младите да намират препитание тук, а не да ходят да работят като сервитьори в чужбина.
- Какво се откроява в предизборната Ви платформа?
- Вие знаете, че още от 2013 година говорим за доходите на партиите. Тогава т. нар. „системни партии“ ни се подиграваха буквално и в 42-то, и в 43-то НС. Както виждате, днес всички говорят за доходи. Всички помним защо се разпадна 43-то НС, когато ГЕРБ отказа да повиши пенсиите. Сега съм убеден за себе си, че обещанията за увеличение на доходите от останалите партии са просто предизборни манипулации. Ние сме единствената алтернатива, защото до сега страната ни никога не е била управлявана от патриоти и националисти.
- ГЕРБ Ви обвиниха, че давате нереалистични обещания на хората относно пенсиите
- Това не е вярно и веднага ще кажа защо. Когато се провали 43-то НС помня, че само в последните дни ГЕРБ похарчи 2,5 млрд. лв. по различни програми, за които никой нищо не разбра. Отделно за саниране на сградите ГЕРБ похарчи още 2 млрд. лв., или общо 4,5 млрд. лв. В същото време твърдят, че няма пари за пенсиите. С тези 4,5 млрд. лева можеха да бъдат увеличени пенсиите, но те не пожелаха да го направят. Трябва да е ясно, че пари в държавата има. Има и за пенсионери и за увеличаване на заплатите, но от 2013 година те се отнасят с подигравка към нас.
- Виждате ли вече възможни коалиции в бъдещия парламент?
- Нека изчакаме резултатите, за да не се окаже, че някой друг иска да се коалира с нас. Искаме да погледнем крайните резултати, за да не останат неприятно изненадани тези, които лъжеха 27 години и натикаха държавата в мизерията.
- Какви резултати очаквате да постигнете на парламентарните избори?
- Очаквам да сме минимум трета политическа сила. Ясно е, че успяхме да изместим ДПС от политическата сцена. Надяваме се на добри резултати, за да можем вече наистина да решаваме активно проблемите с безработицата, сигурността и ниските пенсии. Това са най-жестоките бичове.
- Мислите ли, че може да има избори след изборите и да не просъществува дълго следващия парламент?
- Всичко е възможно. За нас най-важното е като „Обединени патриоти“ е да стигнем до крайната цел и да успеем да повишим доходите на хората и да се спрат ислямските нашественици, които наричаме „бежанци“. Сега ще видите как след затоплянето на времето ще нахлуят в България. За нас най-важното е да се справим с безработицата и ниските пенсии. В противен случай виждаме накъде отиваме.
С номер 17 за Обединени патриоти!
Едно интервю на Никол ИВАНОВА, БЛИЦ
Купуването и продаването на гласове е престъпление