|

Имаме нужда от българския Орбан!

Обединените патриоти поздравяват Орбан по повод новия закон за лагери за мигранти по границата

Държавният ръководител на Унгария Виктор Орбан показа как може да правят и полезни за страната и народа неща, въпреки членството в ЕС и НАТО.

Преди броени дни Унгария си извоюва правото да построи два руски ядрени реактора с дългосрочна инвестиция и много добри условия за държавата. Такива се предлагаха и у нас преди години за новата АЕЦ „Белене“. Но не, на България й забраниха да има руски реактори, защото Русия е лоша. Унгария обаче може да строи руски реактори, да сключва заеми с Москва и да си гледа икономиката.

Обединените патриоти поздравяваме Орбан и за още едно нещо, което направи последните дни. Унгария одобри закон за лагери за мигранти по границата. Текстът мина през парламента и е одобрен с голямо мнозинство. Според премиера това е отговор на терористичното нападение в Европа. С този закон се възстановяват стари практики – докато се разглеждат молбите на всички чужденци, да бъдат настанени в т. нар. „транзитни зони“ до границата. За да не могат да се движат свободно из страната. На задържане подлежат и семейства с деца, както и малолетни, без придружители. На тях може да се изиска да поемат разходите за престоя си в специалните центрове. На влезлите от Сърбия или „безопасна трета страна“ ще се отказва убежище в Унгария. Обжалването на неудовлетворени молби трябва да се получи в срок от 3 дни. Тоест, по този начин Унгария казва, че спира абсолютно всички, които не влизат през КПП-та или пък влизат нередовно, както е при 99% от случая на всички нахлуващи в Европа.

Какво ще направи Брюксел? Ще бомбардира Будапеща ли? Не, ще ги заплаши, че ще им спре еврофондове. Орбан е решил и този въпрос. Ще му спрат 800 милиона евро. Веднага се обръща към Путин или китайския президент и ги кани да инвестират в страната 10-20 милиарда. Такива ходове съм предлагал многократно и на български премиери. Те не смееха. Страх ги е, а страхът изяжда душата. Този страх трябва да бъде преодолян с ваша помощ. Само след няколко дни ще определите кой да управлява България. Ако искате български вариант на Орбан, т.е. човек, който не му пука да направи нещо за родината си, не се интересува от чужд посланик, гласувайте с номер 17.

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“ по АЛФА ТВ от 12 март 2017 г.