|

Патриотите сменят учебниците по история като дойдат на власт

Как може да пише, че Левски е престъпник, а цар Симеон не е направил нищо значително, възмути се Сидеров в Стара Загора

АТАКА, ВМРО и НФСБ въвеждат специален час по патриотизъм в българското училище, ако са първа сила на изборите

Стара Загора, 8 март

В деня на жената 8 март Волен Сидеров представи официално листата с кандидатите за народни представители от Обединени патриоти в Стара Загора. Там водач е Маргарита Николова (АТАКА), народен представител в 42-то НС, един от водещите в България финансисти и специалисти в изготвянето на бюджети. Тя е с 30-годишен стаж в сферата на публичния финансов сектор. След нея следват Антон Андонов, Гергана Микова, Михаил Михайлов, Георги Стойков, Пламен Енев, Иван Къндров, Красимир Червилов, Ива Моллова, Галин Добрев и Николай Марков.

На пресконференцията в клуба на ПП АТАКА Сидеров отбеляза, че изминалата година е знаменателна за българската политика, заради обединението с ВМРО и НФСБ.

Пред журналистите той цитира Хайтов, който казваше: „Национализмът е моето агрегатно състояние“ и подчерта, че другите партии  започват да говорят с техния патриотичен език, защото светът се променя. В Европа и САЩ започва нова политика. Тази година ще има избори не само в България, но и в много други европейски страни. Там ще се сменят провалените елити, които предоставиха Европа на тълпи пришълци. Очаква се във Франция партията на Марин льо Пен, с която АТАКА поддържа приятелски отношения от 2005 г., да бъде на първо място, както сочат прогнозите. В Италия, Германия, Холандия подем имат партии, сродни с АТАКА, ВМРО и НФСБ. Те ще бъдат водещи, така трябва да стане и в България, защото това е естествената реакция на хората срещу глобализма, коментира Сидеров.

Той се спря на темата за образованието у нас и се закани, че ако изпълнителната власт е в ръцете на Обединените патриоти веднага ще сменят учебниците, в които се казва, че Левски е престъпник, който турската полиция преследва или че цар Симеон Велики не бил направил нищо значително в исторически план. „Всичко това ще бъде поправено, ако образователното министерство не го „държат“ соросоиди, както сега. Те налагат нарочно заличаване на българската история“, смята лидерът на АТАКА.

Обърна внимание и на факта, че произведения на български класици като Ботев и Вазов отпадат от учебниците по литература. „За да не учат децата на патриотизъм. Ние,  „Обединени патриоти“, казваме, че при нашето управление ще има специален час по патриотизъм в българското училище. Ще направим всичко възможно и вероучението да стане изучаем предмет. То те учи от малък кое е добро и кое е зло“, категоричен бе той. Според него именно това е причината да се случват безумия в училищата, за които научаваме.

Ако коалицията на патриотичните сили присъства в Министерството на вътрешните работи или в Министерството на отбраната, границата ще се пази както трябва и няма да има игри на има ограда – няма ограда.

 Границата трябва да се пази, това ще бъде задължително гарантирано

при управление на Патриотите или в съдружие с Патриотите!

Водачката на Патриотите в Стара Загора Маргарита Николова от АТАКА заяви, че като майка на двама сина им е предала любовта към България и българското, за да останат в Родината ни, да работят за нея и за нейния авторитет.

А като баба на двама внука иска добро бъдеще за тях. Затова работата й в следващия парламент ще бъде подчинена изцяло за доброто и сигурността на родителите, децата, внуците ни.

Тя призова на 26 март да се гласувайте с бюлетина №17, за да я има България!

В заключение председателят на атакистите в Стара Загора Михаил Михайлов отбеляза, че трите партии в коалицията „Обединени патриоти“ са постигнали нещо много в Общинския съвет. Най-после е прието решението да се преименуват местностите на териториите на община Стара Загора, носещи турско-арабски имена. „Това е една битка, която аз като ръководител на групата на АТАКА от 2007 г. се мъча сам да направя, обаче не стана. Сега като се обединихме вече е факт. Надяваме се до два месеца да не останат местности с турски имена от рода на Али Баба, Кючек дере и т.н“, завърши Михайлов.