|

Пълна зала посрещна №17 в Стралджа

Пълна зала посрещна лидерът на АТАКА и съпредседател на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров в Стралджа на 7 март. Сидеров, който е водач на листата в 31 МИР Ямбол, подчерта, че изключително важно е патриотите да бъдат основна сила на предстоящите парламентарни избори, защото това е шансът за България. В изказването си пред жителите на Стралджа Сидеров засегна като основен проблем за българския народ ниските доходите.

„Патриотите искахме минималната пенсия да стане 300 лв. и го предложихме в парламента. Срещу нас бяха ГЕРБ (полудесни) и БСП (социалисти). Обвиниха ни в популизъм. Добре, като е популизъм, защо сега всички запяхте тази песен? ГЕРБ говори за средна заплата 1500 лв., за вдигане на пенсии. Преди не можеше, сега може. Как става това?, попита Сидеров.

Според него са се страхували, защото тогава имаше възможност Патриотите да вземат мандат и да покажат, че може да станат разни хубави неща в България. Тогава доверието към другите щеше рязко да падне. Той обърна внимание на чуждите т. нар. инвеститори. „Идва белгийска, германска, холандска фирма и дава тук по 500 лева заплата. А в Холандия, ако даде 250 евро синдикатите ще я закрият, ще я взривят тази фирма. Обаче тук е Аборигения, никой не застава против“, изказа недоволството си лидерът на АТАКА.

„Стигна се до там, политически партии да се борим за по-високи доходи. Това е синдикална дейност навсякъде по света“, обясни още той.

Припомняме, че АТАКА постави въпроса за минимална заплата още в предния парламент, но тогава управляващите се подхилкваха.

По време на изказването си Сидеров беше категоричен, че обединението на патриотите е постижение за България, а избирателите за пръв път са видели, че партии могат да се обединяват, а не да се разделят.

„Разбрахме, че различията и враждите помежду ни, пречат на обществото и радват враговете на България. Защо трябва да ги радваме? И без това вече е под въпрос държавата ни, нацията ни. Стиснахме ръка и народът го оцени на президентските избори. Смятам, че ще го оценят и на парламентарните. Ще имаме още по-добър вот. 600 000 гласа взехме на президентските, можем да ги повишим. Само с 200 000 гласа ни беше разликата с ГЕРБ. Оценката за нашето обединение и кауза е била много сериозна, българинът е разбрал, че ние направихме нещо силно, нещо мъжко и го оцени. Даде му своя бонус“, обобщи водачът на ямболската листа.

Жителите на Стралджа в откровен разговор с лидера на АТАКА зададоха поредица от въпроси за битовата престъпност, купуването на гласове, възможностите за въвеждане на вероучение в България и проблемите в образователната система. Лидерът на АТАКА отговори на всички въпроси и подчерта, че Патриотите трябва да влязат реално във властта.

Kупуването и продаването на гласове е престъпление!