|

Света Литургия за националистите в храма на Левски

 

Валери Симеонов и Волен Сидеров откриха заедно кампанията за 23-и МИР в църквата "Света Петка Самарджийска" СНИМКА: Сн: Флагман

 Коалиция „Обединени Патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ откри предизборната кампания за 23-ти МИР София в църквата „Света Петка Самарджийска“, където се предполага, че се намират тленните останки на Апостола на свободата – Васил Левски.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров заяви пред медиите, че коалицията е здраво стъпила на земята и ще заздравява все повече своите редици, защото това е единственият начин Патриотите да имат пряко влияние върху политиката на страната.

Той прогнозира двойно увеличение на вота в столицата за формацията.

Според  него „Обединени патриоти” ще е със сигурност сред първите три политически сили, но амбицията е да са първи след изборите, за да бъдат основна движеща сила.

Това би позволило на България да има успешни политици, следващи националните приоритети.

Водачът на листата за 23 МИР Валери Симеонов добави, кампанията вероятно ще е обичайната за България – с всички негативни проявления на политическото противопоставяне.
„Но ние сме свикнали, обиграни сме в такива кампании и смятам, че с нашето обединение даваме един знак, едно послание към всички не само политически сили, а и към всички българи, че това е пътят към успеха. С други думи – очакваме много сериозен успех.”

Той беше категоричен, че една от първите стъпки, която ще предприеме коалицията е затваряне на американските ТЕЦ-ове, по подобие на унгарската държава, която изгони въпросните фирми.

„Смятаме, че българският патриотизъм трябва да има по-голямо присъствие в Народното събрание. Всички видяха за последните две години, че сме хората, които изпълняваме своите ангажименти и обещания. Оттук нататък решава българският народ. Ако той иска промяна, ние сме хората, които могат да я реализират. Смело, безкомпромисно, със сърце и душа”, заяви Симеонов.

С молебен бе отслужена литургията за националистите в старата църква в София.