|

След реакция на Каракачанов – спряха скандалния клип на ДОСТ

Патриотите поискаха отзоваване на турския посланик

Кадър от клипа на ДОСТ с участието на Сюлейман Гьокче

След временната реакция на водача на 15 МИР Плевен и съпредседател на Обединени патриоти Красимир Каракачанов, СЕМ спря скандалния предизборен клип на ДОСТ. На него се появи в кадри турският посланик. Освен, че е нарушение на Виенската конвенция за дипломатическата работа, това е дръзка провокация, която цели да покаже ясно зад коя партия застава Турция, гласеше позицията на националистите.

Според Каракачанов явно някой си мисли, че това ще проправи пътя на поредната противоконституционна формация.

Красимир Каракачанов настоя преди дни БНТ да спре да излъчва скандалния клип, на който се появява и надпис на турски език – от т.нар. Тюркян чешма. Агитацията на турски в интернет пък въобще не е спирала.

Патриотите искаха също СЕМ и ЦИК да се намесят при подобни предизборни нарушения от страна на антибългарски етнически партии. Каракачанов призовава за хладнокръвна обществена реакция, защото всяка истерия е всъщност част от сценария на Ердоганова Турция.

Като недопустима намеса на Турция във вътрешните работи на България Каракачанов определя и изказването на турския социален министър, който призова българските изселници да гласуват масово на изборите на 26 март, допълвайки, че турската държава подкрепя партията на Лютви Местан.

В същото време 1000 автобуса с изборни „туристи“ са вече готови, а в Кърджали полицията разкри склад с хранителни продукти, с които се извършва на практика купуване на гласове.

Затова Красимир Каракачанов призовава за ефективна блокада на границата като „Обединени патриоти“ започват действия в тази посока. Блокадата е нужна, за да се пресече пътят на Ердоган към българския парламент, категоричен е Каракачанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!