|

С номер 17 да върнем капитала в български ръце

 

Обединените патриоти смятат, че България има бъдеще, ако се подпомага на средния и дребен бизнес

Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ АТАКА и ВМРО“ се срещна с представители на Организацията на българските работодатели в София на 28 март. На срещата присъстваха лидерът на АТАКА Волен Сидеров, лидерът на НФСБ Валери Симеонов, както и депутати от 42 и 43-то НС. По време на разговорите бяха засегнати мерки за подобряване условията в българския малък и среден бизнес.

Българският бизнес изпитва затруднения в областта на специализирани кадри. Друг основен проблем е отношението на държавата, която не полага усилия за неговото стимулиране, а обръща внимание единствено на т.нар. чужди инвестиции и еврофондове.

Искаме да се създадат икономически стимули за реализация на българите в България, като се насочи интересът на младите хора в такива специалности и професии, от които българската икономика изпитва остър недостиг, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров подчерта на срещата, че Обединените патриоти гледат еднакво както на работодателските организации, така и на работещите, защото това е заложено в основата на национализма. А именно да не се дели нацията на различни съсловия. В момента едрият капитал в страната е заложен основно в чуждестранни фирми. За нас, българските националисти, българският бизнес е дискриминиран, заключи водачът на 31 МИР Ямбол Волен Сидеров.

Валери Симеонов заяви, че със законодателни мерки от групата на Обединени патриоти в следващия парламент ще се пристъпи към действия за стимулиране на бизнеса. Според него е важно да се промени икономическият модел, който в момента разчита само и единствено на чужди инвестиции.

Българският капитал е българско богатство. Той трябва да бъде насърчаван от държавата. На него трябва да му се помага, за да може държавата да излезе от тежкото икономическо положение, в което се намира.