|

Oбединени патриоти към Външно: Спрете турската намеса на български избори

Външно министерство да спре турската намеса на българските избори. За това настояха „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ на официална среща със служебния министър Ради Найденова на 1 март.

На нея пак бяха повдигнати въпросите за спазването на законността при провеждане на изборния процес в Турция, както и намесата на изселнически сдружения в организирането му.

Патриотите не отстъпват пред искането си изборни секции да се разкриват единствено в дипломатическите представителство на България, където важи българското законодателство. Да бъде прекратена и порочната практика за попълване на декларации от чуждо име и на нерегламентирани за това места без контрол на секционните комисии.

От коалицията подчертаха, че голяма слабост в Изборния кодекс е и възможността в изборния ден в списъците да се дописват неограничен брой хора, които не са подали заявление за гласуване в законовия срок. Това дава възможност за гласуване на повече от едно място, припомнят Патриотите.

Те поставиха остро въпроса за прекратяване на манипулациите от страна на изселническите организации. Освен това информираха за традиционно готвените автобуси, които ще влизат поетапно от Турция, за да може превозваните в тях хора да гласуват в България.

Това е опит за намеса от страна на Турция във вътрешно политическия живот на страната ни. По тази причина Обединените патриоти предупредиха преди дни, че ще блокират границата и ще попречат на влизането им в страната.