|

АТАКА е против поскъпването на водата

През последните дни стана ясно, че вдигат цената на водата. Това беше обяснено с поскъпването на природния газ. Природният газ, който получаваме от Русия не е поскъпнал, той си е същият, т.е. ако някой си мисли, че Газпром са вдигнали цената на газа между оставката на правителството и изборите, това не е така. Председателят на КЕВР Иван Иванов, който е костовист обясни арогантно, че това вдигане на цената се налага, нямало иначе как. Пред журналистите обаче не каза кой е гласувал за увеличението, като че ли е някаква тайна.

Тази Комисия за енергийно и водно регулиране се държи като някаква секта, която не дава информация, но това ще бъде променено. Това е още едно основание за влизане в изпълнителната власт. Да не бъркате Народното събрание с властта. То е едно поле за развихряне на монополните медии и на който си пожелае да влезе и да се разхожда в парламента. Изпълнителната власт и такива комисии като КЕВР са истинската власт. С влизането в истинската власт Обединените патриоти могат не само да разровят причините и технологията на това гласуване, но да посочат дали има лобизъм там и как така членовете на КЕВР решиха да вдигат цената на водата с цели 18%.

„Софийска вода“ е една чуждестранна фирма, преди беше английска, после френска. Това са грабителски фирми, които трябва да бъдат изгонени от България много бързо. Вместо да бъдат изгонени, им се угажда с вдига цената на водата. Вместо да бъдат изгонени и монополите като ЧЕЗ и Енергопро, ЕВН, им се угажда и се предвижда и там вдигане цената на тока. Всичко това трябва да се преразгледа и може да се направи, ако има стабилен кабинет и участие на Патриотите в него.

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“ по АЛФА ТВ от 2 април 2017 г.